Κρήτη

Ηράκλειο

Αποτελέσματα του προγράμματος επισιτιστικής και υλικής συνδρομής του Δήμου Ηρακλείου

images.jpg

Από το Δήμο Ηρακλείου, εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Κρήτης, ανακοινώνεται ότι εκδόθηκαν τα αποτελέσματα για την ένταξη των ωφελούμενων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Τα αποτελέσματα του προγράμματος έχουν αναρτηθεί στο site του Δήμου Ηρακλείου, σε όλα τα ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ του Δήμου , τις Δημοτικές Κοινότητες, καθώς και στο ΚΕΠ της οδού Ανδρόγεω. Επισημαίνεται ότι στα ως άνω σημεία έχει αναρτηθεί κατάλογος των υποβληθεισών αιτήσεων, ο οποίος περιλαμβάνει μόνο τον αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης, με την ένδειξη “εγκεκριμένη – απορριφθείσα”, καθώς δεν επιτρέπεται η δημόσια ανακοίνωση των ονομάτων του πίνακα ωφελούμενων.

Οι πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση και οι αιτήσεις των οποίων απορρίφθηκαν από το σύστημα, έχουν ήδη ειδοποιηθεί μέσω της ΗΔΙΚΑ ΑΕ για το αποτέλεσμα της αίτησής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση που είχαν δηλώσει κατά την υποβολή της και έχουν τη δυνατότητα υποβολής ένστασης στην αρμόδια επιτροπή ενστάσεων που συστάθηκε με την αριθ. Δ23/οικ.45100/3205 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2205 Β/13-10-2015).

Οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής ενστάσεων:

Προθεσμία υποβολής ενστάσεων: από Τετάρτη 21/10/2015 έως και Τρίτη 27/10/2015 και ώρες από 8:00 έως 14:30, σε εργάσιμες ημέρες (εκτός Σάββατο και Κυριακή). Διευθύνσεις υπηρεσιών για πληροφόρηση και υποβολή ενστάσεων:  Ενστάσεις θα υποβάλλονται, ανάλογα με τη διεύθυνση κατοικίας των δημοτών και κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου στις υπηρεσίες και τους αρμόδιους πιστοποιημένους Κοινωνικούς Λειτουργούς (όπως παρουσιάζονται στον κάτωθι πίνακα), ως εξής:
 

kekoif.jpg

kekoif.jpg, by chara

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2810-243360, 2810-344721, 2810-344722 και 2813-409128.

Η ένσταση υποβάλλεται σε έντυπη μορφή, σε έντυπο που θα διαθέτουν οι ως άνω υπηρεσίες και το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΗΔΙΚΑ και του ΕΙΕΑΔ. Για την υποβολή ένστασης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως προσκομίζοντας, απλά φωτοαντίγραφα των δικαιολογητικών με τα οποία θα αιτιολογείται ειδικώς το περιεχόμενο της ένστασης.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι τα αποτελέσματα εμφανίζονται και στην Web-Eφαρμογή, μέσω της οποίας έκανε την Αίτησή του ο πολίτης, όπου έχει τη δυνατότητα  να μπει με τους κωδικούς TAXIS.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κρατούν "μικρό καλάθι" οι έμποροι - Κάλεσμα για στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων

αγορά κορωνοϊός

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της αγοράς μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπό προϋποθέσεις, από την ερχόμενη Δευτέρα, μετά το παρατεταμένο lockdown.

Οι έμποροι κρατούν μικρό καλάθι, ενώ εμφανίζονται προβληματισμένοι για το τεράστιο στοκ στα καταστήματά τους, σε μία περίοδο που θα έπρεπε να κάνουν τις παραγγελίες τους για τα ανοιξιάτικα είδη. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την Ελένη Μπουρμά, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καλυφθεί ο χαμένος τζίρος της χρονιάς όμως όπως είπε, είναι μία “ανάσα” για την αγορά ακόμη κι αυτή η λειτουργία.

“Το θέμα είναι να μη χαθεί ούτε μία επιχείρηση. Απαιτούνται γενναία οικονομικά προγράμματα για την ενίσχυση της αγοράς. Η Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων Κρήτης και πρόεδρος του ΕΣΗ, Μανώλης Κουμαντάκης, επεσήμανε ότι η εικόνα της αγοράς παραπέμπει σε καταστροφή και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να ληφθούν έγκαιρα αυστηρά μέτρα, χωρίς όμως το παρατεταμένο lockdown, που “γονάτισε” τους επιχειρηματίες.

Παράλληλα ο κ. Κουμαντάκης έκανε κάλεσμα στους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 119 πρόστιμα για μάσκες και άσκοπες μετακινήσεις

Ηράκλειο: Μεθαμφεταμίνη και κοκαϊνη στα σπίτια των δύο φίλων

Κορωνοϊός: 91χρονος αψήφησε τον χιονιά και πήγε να εμβολιαστεί