Κρήτη

Ηράκλειο

Αποστολή αγάπης από το Ηράκλειο στη Μυτιλήνη

κουτια με τροφιμα

Ο Δήμος Ηρακλείου, οι  Αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής και  Πολιτισμού -Εθελοντισμού σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου, απλώνουν  χέρι βοήθειας στη Μυτιλήνη που αντιμετωπίζει τα «κύματα» των προσφύγων προσπαθώντας να ανακουφίσει πονεμένους και ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

Έτσι το τριήμερο 26-27- 28 Νοεμβρίου το Ηράκλειο προχωρά στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία στη συνέχεια θα σταλούν στο Δήμο Μυτιλήνης προκειμένου  να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν εκεί.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Δήμο Μυτιλήνης, τα είδη που χρειάζονται είναι:

Βρεφικό γάλα σε σκόνη και γάλα εβαπορέ

Βρεφικές πάνες και μπιμπερό

Παιδικά παπούτσια και παπούτσια ενηλίκων

Παιδικά ρούχα (μπουφάν, σκουφάκια, κασκόλ, γάντια)

Παιδικά φάρμακα (αντιβιώσεις και παυσίπονα)

Κάλτσες παιδικές και κάλτσες ενηλίκων

Παυσίπονα για ενήλικους

Ξηρά τροφή και συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας

Είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας γυναικών και ανδρών

Είδη καθαρισμού και απολύμανσης (σκούπες, φαράσια, σακούλες σκουπιδιών)

Υποστρώματα, κουβέρτες

Είδη μιας χρήσης  (γάντια, ποτήρια, πιάτα, πιρούνια κουτάλια)

Τα είδη ρουχισμού παρακαλούμε να είναι καθαρά και έτοιμα προς χρήση.

Το Πολύκεντρο Ηρακλείου (οδ. Ανδρόγεω 2) θα είναι ανοιχτό τις τρεις αυτές ημέρες (26,27,28 Νοεμβρίου) από τις 10:00 έως τις 19:00 για τη συλλογή των προσφορών.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6999226669, 6971628140

Η κίνηση αυτή πρόκειται να δώσει μία μεγάλη ανάσα στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης και οι εθελοντικές οργανώσεις του νησιού και παράλληλα θα κάνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι πρόκειται για μία ανθρωπιστική κρίση που μας αφορά όλους!

Συνδιοργανωτές:ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, Δίκτυο Εθελοντών Ηρακλείου, GIVE, Ελπίδα, Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου, ΠΡΟΤΕΚΤΑ, Άταχτοι, Μινωϊστας, «Χώρα των Παραμυθιών»

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη- καταλήψεις: Ποια σχολεία δεν άνοιξαν για μάθημα - Τραυματίστηκε μαθητής

κατάληψη

Στον "χορό" των καταλήψεων έχουν μπει εδώ και τρεις ημέρες σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου αλλά και άλλων Περιφεριακών Ενοτήτων, με τους μαθητές να έχουν διάφορα αιτήματα.

Σήμερα, σtο νομό Ηρακλείου, υπό κατάληψη τελούν το 1ο και 6ο ΕΠΑΛ, το 1ο και 2ο ΓΕΛ, το Γυμνάσιο Πύργου και το Γυμνάσιο Γουβών.

Σύμφωνα με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών είναι η περεταίρω λήψη μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, η κατάργηση της βάσης του 10 αλλά και η τηλεκπαίδευση σε περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει λόγω εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού.

Στην ΠΕ Χανίων, υπό κατάληψη τελούν τα εξής σχολεία: 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, 2ο ΓΕΛ, Γενικό Λύκειο Σούδας, Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, 2ο ΕΠΑ.Λ Χανίων καθώς και το ΕΠΑ.Λ Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στα Χανιά μάλιστα, ένας μαθητής τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι όταν στο 2ο ΕΠΑΛ, ένας άλλο μαθητής πέταξε κροτίδα με συνέπεια μέρος αυτής, να καταλήξει στο πρόσωπο του μαθητή και να τον τραυματίσει. Τον μαθητή μετέφερε στο στο νοσοκομείο το ΕΚΑΒ.

Κι ενώ μπορεί σήμερα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη να μην είναι πολλά, την Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος.

Σήμερα η εικόνα που παρατηρείται στα σχολεία αυτά είναι κάποιοι μαθητές να έχουν μείνει πίσω για να διαφυλάξουν την κατάληψη ενώ κάποιοι άλλοι...επέλεξαν να πάνε σε κάποια κοντινή καφετέρια και να απολαύσουν τον καφέ τους. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

Άφησε άφωνους τους Ηρακλειώτες το λαμπρό μετέωρο - βολίδα! (video)

 

ESPA BANNER