Κρήτη

Ηράκλειο

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Στρατηγού Αλεξάκη (φωτορεπορτάζ)

Κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας επικράτησε σήμερα το πρωί στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Στρατηγού Ιωάννη Σωτήρη Αλεξάκη από τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη . Στα αποκαλυπτήρια έδωσε το παρών πλήθος κόσμου ενώ παρευρέθη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ Ειρηναίος συγγενείς του Στρατηγού όπως ο Μίμης Ανδρουλάκης και  ο  Αντιστράτηγος ε.τ. Ιωάννης Ηλία Αλεξάκης,ο Υφυπουργός Εργασίας κ.Β.Κεγκέρογλου, Βουλευτές ,ο γ.γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Γ.Δεικτάκης ,ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Ε.Κουκιαδάκης, Δήμαρχοι από το Λασίθι όπως ο κ.Δ.Κουνενάκης από τον Άγ.Νικόλαο και Γ.Μηλιαράς από το Οροπέδιο, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ.Ζ.Καλογεράκης κ.α ,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ.Δ.Καρατζάνης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας,εκπρόσωποι φορέων κλπ.

Ο Στρατηγός Ιωάννης Σωτήρης Αλεξάκης εισήλθε πρώτος στη Θεσσαλονίκη κατά την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό την 26η Οκτωβρίου 1912. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατική Πρωτομαγιά: To EKH στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου

fb_img_1620629676635.jpg

Με την συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου, η εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στη ζωή, τους αγώνες και τη δράση του πρωτοπόρου κοινωνικού αγωνιστή και ηγέτη, Σταύρου Καλλέργη.

Όπως κάθε χρόνο η «Παγκρήτια Πρωτομαγιά» εορτάστηκε στο σπίτι, όπου έζησε και πέθανε ο Σταύρος Καλλέργης και που σήμερα βρίσκεται και το λιτό μνημείο του, στον Μπραχίμο Περάματος Μυλοποτάμου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος,  Στέλιος Βοργιάς, η Γεν. Γραμματέας του ΕΚΗ, Ελένη Μανουσάκη και ο Γραμματέας Οργανωτικού του ΕΚΗ, Νεκτάριος Μωϋσάκης. Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ αναφέρθηκε στον άνθρωπο, που ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις για τα δικαιώματα και τους αγώνες της ΕργατικήςΤάξης και τόλμησε να οργανώσει και να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη εκδήλωση–συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα στις 2 Μαΐου 1983.

Επίσης επεσήμανε ότι «οι αγώνες και τα μηνύματα του Σταύρου Καλλέργη παραμένουν διαχρονικά και οφείλουμε σήμερα όχι μόνο να αναφερόμαστε σε αυτά αλλά κυρίως να φροντίσουμε να ξαναγίνουν «κτήμα» της νέας γενιάς, που δυστυχώς έχει μπροστά της πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει. Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, με την κυβέρνηση να επιχειρεί με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα».

Ο Στέλιος Βοργιάς κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση

Καταγγέλλει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που κατίθεται στη Βουλή για:

- Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
- Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
- Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
-Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
- Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα

ειδησεις σημερα 

Κρήτη - κορωνοϊός: Πειθαρχούν στα μέτρα οι πολίτες

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι αλλά όχι οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Ηράκλειο: Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (φώτο)