Κρήτη

Ηράκλειο

Απέρριψε ο ΟΑΕΕ το αίτημα των Ηρακλειωτών για βιβλιάρια υγείας και προσαυξήσεις

Απέρριψε τελικά ο ΟΑΕΕ το αίτημα των Ηρακλειωτών επαγγελματοβιοτεχνών για θεώρηση των βιβλιάριων υγείας τους και μείωση των πρόσθετων τελών και επιβαρύνσεων που τους  έχει επιβάλλει και τους έχει οδηγήσει ,λόγω του μεγάλου ποσού που έχει συγκεντρωθεί, στο να αδυνατούν να καλύψουν πλέον τις υποχρεώσεις τους προς τον Οργανισμό.

Έτσι και επίσημα ανοίγει ο δρόμος για τη δικαστική διεκδίκηση κάλυψης των αιτημάτων  από μέρους των 343 πρώτων βιοτεχνών, επαγγελματιών και εμπόρων του Ηρακλείου που είχαν συνυπογράψει το αίτημα προς τον ΟΑΕΕ. Θα ακολουθήσει  άλλη μια ομάδα 150 περίπου ατόμων από το Ηράκλειο ,που πρέπει όμως διαδικαστικά να δουν πρώτα την απόρριψη του γραπτού αιτήματος τους  από τον Οργανισμό ,για να κινηθούν δικαστικά.

Σε αυτή τη φάση, και μετά την απόρριψη του ΟΑΕΕ, γίνεται ενημέρωση των 343 ατόμων που θα επιλέξουν το δρόμο της δικαιοσύνης για τις λεπτομέρειες των κινήσεων που πρέπει να κάνουν. Σε πρώτο στάδιο ,θα  ζητηθούν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του ΟΑΕΕ ,που θα αποτρέψουν τις κατασχέσεις στα περιουσιακά τους στοιχεία και σε δεύτερο στάδιο θα  γίνει αγωγή σε βάρος του Οργανισμού.

Μαζί με τα ασφαλιστικά μέτρα θα παρθεί και η απόφαση από τη Δικαιοσύνη για να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας των προσφευγόντων, ακολουθώντας ανάλογες αποφάσεις που έχουν παρθεί σε Αθήνα και Πάτρα.

Για το οικονομικό κομμάτι όμως των διεκδικήσεων τους ο δρόμος θα είναι μακρύς αφού το ζήτημα θα πάει σε τακτική δικάσιμο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπος Λεκάκης, υπάρχει η προοπτική ,αν συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός προσφυγών από όλη τη χώρα ,να πάει το θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου η τύχη του αιτήματος για τα πρόσθετα οικονομικά βάρη και τις προσαυξήσεις θα κριθεί σε πιλοτική δίκη.

Ελένη Βασιλάκη 

Κρήτη

Κρήτη: Tης "έφαγε" 8.600 ευρώ παριστάνοντας υπάλληλο τράπεζας... αλλά συνελήφθη

περιπολικο

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου, υπόθεση απάτης για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα αυτό.

Ειδικότερα, χθες  το πρωί άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, προσποιούμενος υπάλληλο τραπεζικού ιδρύματος, κατάφερε να την πείσει να καταβάλει σε λογαριασμό που της υπέδειξε, το χρηματικό ποσό των 8.600 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στον εν λόγω αλλοδαπό.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

-να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

- να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

Ειδήσεις σήμερα

Ρέθυμνο: Μέτρα προστασίας για τα σχολεία ζητά η Ένωση Γονέων και Μαθητών

Σήφης Βαλυράκης: Το στοιχείο - κλειδί για τη διαλεύκανση του θανάτου του

Λασίθι - Κορωνοϊός: Αγωνία για τα κρούσματα - Τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς