Κρήτη

Ηράκλειο

Αντιδράσεις από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου:

Η Κυβέρνηση υποταγμένη , μέσω της μνημονιακής πολιτικής στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, συνεχίζει το δρομολόγιο της καταστροφής της Εθνικής μας περιουσίας.

Μέγα σταθμός το ξεπούλημα της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης βιομηχανικής και στρατηγικής σημασίας επιχείρησης για τη χώρας.

Η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι μόνο ασύμφορη οικονομικά, αλλά και

καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας.

Όπου η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας πέρασε στα χέρια των ιδιωτών είχαμε τεράστιες αυξήσεις και συγκεκριμένα : Νορβηγία 89%%, Τσεχία 84%, Σουηδία 71%, Ουγγαρία 64%, Δανία 64%%, Ολλανδία 49%, Φιλανδία 36%%, Πολωνία333%.

Για εμάς, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο, θα πρέπει να είναι πάντα σε

προσιτές τιμές, ώστε να μπορεί να το απολαμβάνει και ο ποιο φτωχός καταναλωτής. Ένα θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό με πολλές παραμέτρους, κοινωνική, αναπτυξιακή, εθνική και δεν πρέπει να προσφέρεται για κερδοσκοπία!!!!

Η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμοποίηση να ιδιωτικοποίηση τον όμιλο της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αξιολογώντας και αναλύοντας τις εξελίξεις συνεδρίασε και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

  • 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με έναρξη την κατάθεση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής.

  • Διοργάνωση συλλαλητηρίων σε όλη την επικράτεια όπου υπάρχουν ενεργειακά κέντρα.

  • Κάλεσμα όλων των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΕΜΠΟΡΙΑ στις μονάδες παραγωγής της ηπειρωτικής χώρας και την ΑΣΠ Νησιών για προετοιμασία και επαγρύπνηση.

  • Κάλεσμα στους φορείς των ενεργειακών περιοχών για συντονισμό της δράσης.

 

Το ΕΚΗ στηρίζει  με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΔΕΗ και καλεί τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Κρήτη

Σταύρος Αρναουτάκης στο Ράδιο Κρήτη: Πιέζουμε για να μην υπάρξει καθυστέρηση στα έργα

Σταύρος Αρναουτάκης

Για όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί με σημαντικότερο απ όλα την πορεία του έργου του ΒΟΑΚ μίλησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη.

Ο κ.Αρναουτάκης που είχε συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών με τον υφυπουργό κ.Γιώργο Καραγιάννη τόνισε ότι η Περιφέρεια πιέζει καθημερινά ώστε να τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα των έργων και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο ΒΟΑΚ και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος που θα δημοπρατηθεί στα τέλη του έτους ως δημόσιο έργο.

Για το τμήμα του ΣΔΙΤ, Χερσόνησος – Νεάπολη, είπε ότι ξεκίνησε και η Β’ Φάση του Διαγωνισμού και ενδεχομένως αρχές του 2022 να υπάρχει προσωρινός ανάδοχος

Επίσης και ότι κατατέθηκαν οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για έγκριση,για το μεγάλο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο θέμα που θα συζητηθεί στο Περιφερειακό συμβούλιο τον Οκτώβριο.

Για το τμήμα Κίσσαμος-Χανιά έχουν ανατεθεί και ολοκληρώνονται  ήδη οι μελέτες ενώ εκπονούνται οι μελέτες για το τμήμα Σούδα – Αεροδρόμιο Χανίων όπως και το τμήμα Χανιά – Καστέλι.

Για το Νότιο Οδικό Άξονα ο κ.Αρναουτάκης ανέφερε ότι γίνονται μελέτες που αφορούν και την παράκαμψη Μύρτος – Κερατόκαμπος – Άρβη και τους κάθετους άξονες προς Μοίρες αναζητείται χρηματοδότηση των έργων.

Εξάλλου αναφέρθηκε και σε άλλα έργα όπως τα φράγματα του Πλατύ ποταμού και του Ταυρωνίτη αλλά και την υδροδότηση της Πλάκας στην Ελούντα από το φράγμα Αποσελέμη τα οποία βρίσκονται στη φάση των μελετών.

Για τα έργα ασφάλειας στον ΒΟΑΚ, ο περιφερειάρχης είπε ότι βρίσκονται στη φάση της ανάθεσης όπως την αποκατάσταση κατολισθήσεων από το 2019 στην Κακιά στροφή έξω από το Ηράκλειο, στις Σίσσες και αλλού.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Διαψεύδει ο Π. Σταμπουλίδης την παραχώρηση του "Νίκος Καζαντζάκης" στο ΤΑΙΠΕΔ

Ταβερναράκης στο Ράδιο Κρήτη: Αντισώματα επιβραδύνουν το Αλτσχάιμερ σε πρώιμο στάδιο

 

ESPA BANNER