Κρήτη

Ηράκλειο

Ανακοινώσεις σήμερα απο το Υπουργείο για την εξισωτική στους κτηνοτρόφους

Η οργή των κτηνοτρόφων όπως εκδηλώθηκε χθες με τις κινητοποιήσεις για το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης φαίνεται πως προκάλεσε την έστω ελάχιστη κινητοποίηση και ανησυχία της Κυβέρνησης.

Έτσι σήμερα αναμένεται να γίνουν δηλώσεις απο τον Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη για διορθωτικές κινήσεις στο θέμα στις οποίες θα περιλαμβάνεται και μια πίστωση χρόνου ώστε να κατατεθούν νέα στοιχεία για τους βοσκοτόπους που θα αμβλύνουν το πρόβλημα και την αδικία, κατόπιν σύσκεψης σήμερα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα

Η Περιφέρεια Κρήτης και η θεματική αντιπεριφεριάρχης Θεανώ Βρέντζου, ήδη απο προχθές έκανε παρέμβαση στο Υπουργείο, μέσω της οποίας επιβεβαιώνεται ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ απο την Κρήτη έστειλε σωστά και εμπεριστατωμένα τα στοιχεία και τα τοπογραφικά για τους επιλέξιμους βοσκότοπους.

Ωστόσο τα στοιχεία αυτά, κατόπιν φαίνεται των πιέσεων της ΕΕ δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψη απο τον Κεντρικό ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα κατά κάποιον τρόπο με αλχημείες μείωσαν το ποσοστό των επιλέξιμων βοσκότοπων κάτω απ αυτό που επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτης και των τοπογράφων, με αποτέλεσμα να μειώσουν κατά πολύ τους χαραχτηριζόμενους ως επιλέξιμους

Χθες οικτηνοτρόφοι των Χανίων και εκπρόσωποι τους απο το υπόλοιπο νησί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Χανιά μιλώντας για άδικες και παράλογες αφορμές εξαιτίας των οποίων αποκλείονται από την εξισωτική αποζημίωση

 

Το ποσό της αποζημίωσης έχει μειωθεί φέτος πανελλαδικά από 170 εκατομμύρια σε 60. Έτσι, τα χρήματα που θα εισπράξουν όλοι, θα είναι λιγότερα.

Την ερχόμενη Παρασκευή, η περιφέρεια Κρήτης συγκαλεί ευρεία σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι στο Ηράκλειο με θέμα τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στην Κρήτη, με τη συμμετοχή των βουλευτών του νησιού, του ΟΠΕΚΕΠΕ, των κτηνοτρόφων και υπηρεσιακών παραγόντων.

 

Μανώλης Δερμιτζάκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σας ήρθε αυτό το μήνυμα στο κινητό σας; Δεν είναι αστυνομικός αλλά ...ιός!

αστυνομία

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται κάποιοι ασυνείδητοι, για να προκαλέσουν προβλήματα και να διασπείρουν την ανησυχία.

Κι αυτό γιατί πολλοί Ηρακλειώτες τις τελευταίες ώρες, έχουν λάβει στα κινητά τους τηλέφωνα ένα περίεργο μήνυμα. Σύμφωνα με το περιεχόμενό του, ο χρήστης του τηλεφώνου "προειδοποιείται" να "διαλύσει παράνομη συνεύρεση άνω των τριών ατόμων αλλιώς η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις", ενώ ως αποστολέας εμφανίζεται η Ελληνική Αστυνομία.

Πολίτες που απευθύνθηκαν άμεσα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκαν πως όχι μόνο δεν αποστέλλονται μηνύματα από την υπηρεσία, αλλά και πως το συγκεκριμένο sms είναι ...ιός! Προσοχή λοιπόν...

Δείτε το μήνυμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Κρήτη - κορωνοϊός: 64 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Οργή πολιτών για τα rapid test που καλούνται να πληρώσουν!

Κορωνοϊός - Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία: Δίνουν εκτάκτως εξιτήρια για να αδειάσουν κλίνες