Κρήτη

Ηράκλειο

Ανακαινίζεται το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβροχωρίου

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης υπέγραψε τη σύμβαση επισκευής και εσωτερικής διαμόρφωσης του κτιρίου που στεγάζει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβροχωρίου, προϋπολογισμού 28.000 €.

Το κτίριο είχε παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια αρκετές φθορές οι οποίες το καθιστούσαν μη λειτουργικό και στις εργασίες προβλέπονται μονώσεις, τοποθετήσεις πλακιδίων, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, εσωτερικά και εξωτερικά βαψίματα, κ.α.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας, αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου μας, όλοι εξαιρετικά δραστήριοι, φροντίζουν με επιτυχία να μένουν ζωντανά τα στοιχεία αυτά, να διατηρούνται αναλλοίωτα και να μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά το πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν του Μαλεβιζίου και της Κρήτης γενικότερα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους εραστές της παράδοσης και της ιστορίας μας κι εμείς ως δημοτική αρχή οφείλουμε, με τις μικρές μας δυνάμεις, να συνδράμουμε στο έργο τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι και αυτό το έργο είναι ένα από τα δεκάδες σε ολόκληρο το Μαλεβίζι, που χρηματοδοτούνται και από πόρους του δήμου μας. Από χρήματα δηλαδή των δημοτών μας, που με συνετή διαχείριση, επιστρέφουν ξανά στους ίδιους, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους.

Θα ήθελα για πολλοστή φορά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξη των προσπαθειών της δημοτικής αρχής, καθώς και όλα τα στελέχη του δήμου μας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν, για να ανταποκριθούν στην υλοποίηση του προγράμματός μας».

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης και ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η Πρόεδρος θα αφιχθεί το μεσημέρι και το απόγευμα, στις 16.00 θα ξεναγηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

ESPA BANNER