Κρήτη

Ηράκλειο

Έργα υποδομής και συντήρησης οδικού δικτύου στο νοτιοανατολικό Ηράκλειο

εργα υποδομης

Έργα υποδομής όπως αντιπλημμυρικά, και συντήρηση οδικού δικτύου στη  Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα εκτελεστούν το επόμενο διάστημα. Την σχετική σύμβαση ύψους 750.000 ευρώ υπέγραψε σήμερα στη Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του εκπροσώπου της κατασκευαστικής εταιρείας «ΛΙΜΕΝΙΚΗ Α.Ε.» Αντώνη Ορφανάκη, και του διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ Ηρακλείου Μανόλη Φακουκάκη. 
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, «παρά την δυσκολία της εποχής λόγω της οικονομικής κρίσης, εξασφαλίσαμε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χρηματοδότηση για έργα συντήρησης του οδικού δικτύου Ηρακλείου. Είναι η δεύτερη σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα και θα ακολουθήσει σύντομα και μια τρίτη με το ίδιο περιεχόμενο. Οι ανάγκες μας δεν καλύπτονται αλλά συνεχώς διεκδικούμε και άλλες χρηματοδοτήσεις». 

ergaipodomis2.jpg

ergaipodomis2.jpg, by gpapadakis

Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αφορά το νοτιοανατολικό τμήμα της ΠΕ Ηρακλείου και οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι: αποκατάσταση επιφανειακών φθορών, καθαρισμός της οδού (υφιστάμενων τάφρων, ερεισμάτων και τεχνικών), ανανέωση των διαγραμμίσεων, απομάκρυνση ξένων σωμάτων (π.χ. φερτών υλικών), ασφαλτόστρωση και οδοστρωσία, τοποθέτηση / αντικατάσταση σημάτων, κατασκευή νέων επενδεδυμένων τάφρων, μικρές επεμβάσεις εξυγίανσης οδοστρώματος με τοποθέτηση σκύρων και στραγγιστηρίων όπου υπάρχουν καθιζήσεις, συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού, αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και σημάτων, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας όπου απαιτείται, κοπή δέντρων και κλαδιών για την εξασφάλιση ορατότητας κ.λπ. 
Επίσης προβλέπονται προγραμματισμένες επεμβάσεις προληπτικής συντήρησης σε θέσεις που έχουν εμφανιστεί φθορές σε αρχικό στάδιο όσο και έκτακτες επεμβάσεις διορθωτικής συντήρησης σε θέσεις όπου θα εμφανιστεί επείγουσα ανάγκη συντήρησης του οδοστρώματος (π.χ. μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου).Η προθεσμία για την περάτωση του συνόλου των εργασιών του έργου ορίζεται σε  τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη - κορωνοϊός: Της έκαναν πενταπλή δόση του εμβολίου!

ΕΜΒΟΛΙΟ

Ενα ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ekriti, σε μία 73χρονη γυναίκα που μετέβη στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να κάνει την αναμνηστική, τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, χορηγήθηκε πενταπλή δόση του εμβολίου!

Φυσικά επρόκειτο για λάθος το οποίο αντελήφθη αμέσως ο νοσηλευτής που έκανε το εμβόλιο και αποφασίστηκε η γυναίκα να νοσηλευτεί για παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν χρησιμοποιήθηκε το διάλυμα το οποίο είναι απαραίτητο για τις δόσεις που προκύπτουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζωνιανά: Δεκάδες αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο χωριό

Ηράκλειο: Αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου καταγγέλλουν οι γιατροί - Ποια είναι η αιτία

Ηράκλειο: Περνούν από πάγκους και σχοινιά της λαϊκής για να μπουν στο νηπιαγωγείο! (φωτο)

 

ESPA BANNER