Κρήτη

Ηράκλειο

Έξι γραμμικοί επιταχυντές στο ΠΑΓΝΗ από το ίδρυμα "Νιάρχος"

επιταχυντες

Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. με αφορμή την απόφαση του ιδρύματος «Νιάρχος» να προχωρήσει στη «γενναιόδωρη» δωρεά έξι γραμμικών επιταχυντών σε νοσοκομεία της χώρας μας μεταξύ των οποίων και το ΠΑΓΝΗ, αναφέρει πως πρόκειται για ακριβά μηχανήματα τα οποία θα βοηθήσουν στην ακτινοθεραπεία ασθενών που πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου. 
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Πρόκειται για πανάκριβα και απολύτως απαραίτητα μηχανήματα για την ακτινοθεραπεία ασθενών που πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου. Στο νοσοκομείο μας θα βοηθήσει σημαντικά στην κάλυψη των αναγκών του για ακτινοθεραπεία των ασθενών μιας και τα υπάρχοντα μηχανήματα λόγω παλαιότητας έχουν πολλά προβλήματα, συχνά βγαίνουν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα πολλές φορές να αναβάλλονται θεραπείες ασθενών του νησιού μας με ότι αυτό συνεπάγεται. Βλέπουμε δηλαδή μηχανήματα τόσο απαραίτητα στην καθημερινή μάχη για τη θεραπεία του καρκίνου που σώζουν ζωές τόσων ασθενών και δεν αγοράζονται από το Υπουργείο Υγείας με έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού αλλά εκχωρείται σε κάποιο «φιλανθρωπικό» ίδρυμα. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να χαρίζει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών παρέχοντας ζεστό χρήμα στους τραπεζίτες, δίνοντας εκατομμύρια ευρώ σε πολεμικές δαπάνες που απαιτεί το ΝΑΤΟ, ξεζουμίζοντας καθημερινά τον ελληνικό λαό με χαράτσια και φόρους αλλά χρήματα για την υγεία του δεν διαθέτει. 
Άλλωστε το δηλώνει ευθαρσώς όπως και όλοι όσοι υπηρετούν την πολιτική της Ε.Ε. εντός και εκτός Ελλάδας ότι τα χρήματα που εισπράττει ματώνοντας τον ελληνικό λαό είναι για να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι πολυεθνικές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές, τα μονοπώλια και όχι να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες. Έτσι με τα δικά μας χρήματα παρουσιάζεται σήμερα το ίδρυμα «Νιάρχος», ίδρυμα δηλαδή που βασίζεται στην περιουσία της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, περιουσία που έγινε με τον ιδρώτα και το αίμα χιλιάδων ναυτεργατών τις προηγούμενες δεκαετίες και έρχεται να αντικαταστήσει με το αζημίωτο φυσικά την ευθύνη του ελληνικού κράτους. Είναι επίσης γνωστό ότι ο παραπάνω οργανισμός  με το πρόσχημα της φιλανθρωπίας και το πράσινο φως όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων συμβάλει να ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται σημαντικοί άξονες της Ζωής όπως ο Πολιτισμός, η Υγεία, ο Αθλητισμός κλπ. 
Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. με βάση τα παραπάνω δηλώνει για ακόμη μία φορά η Υγεία και η Πρόνοια οφείλει να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Διαθέσιμο κοινωνικό αγαθό για όλους με ευθύνη του κράτους και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για να γίνει αυτό απαιτείται ταξική συστράτευση του εργατικού λαϊκού κινήματος με συνεχή και επίμονο αγώνα που να διεκδικεί την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Να συγκρούεται καθημερινά με την πολιτική που υπηρετεί το Κεφάλαιο. Η Υγεία στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να αφήνεται στη δήθεν φιλανθρωπία εφοπλιστικών και άλλων μεγαλοεπιχειρηματικών ιδρυμάτων. 
Οι εργαζόμενοι στο Πα.Γ.Ν.Η. συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλο τον λαό μαζί μας για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, για ένα νοσοκομείο σύγχρονο, πλήρες στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδοτούμενο από το κράτος  για να παρέχει Υγεία στο λαό της Κρήτης αξιοποιώντας ότι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό υπάρχει στην ιατρική επιστήμη και την τεχνολογία. 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του 60χρονου κτηνοτρόφου

Ερεύνα και διάσωση

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τον 60χρονο κτηνοτρόφο που χρειάστηκε να μεταφερθεί από τη δύσβατη περιοχή «Κατσιβέλι» των Λευκών Ορέων στα Χανιά στο πλησιέστερο νοσοκομείο καθώς αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση των αρχών καθώς ο 60χρονος έχει ιστορικό καρδιολογικού προβλήματος. Μάλιστα, ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου, το οποίο έφθασε από τη Ρόδο και τον μετέφερε.

Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και ο άνδρας διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χανίων για τα περαιτέρω.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πυροσβέστες από το κλιμάκιο Ανώπολης, 3  από το κλιμάκιο των Βρυσών, καθώς και ομάδα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Θανατηφόρο Τροχαίο: Οδηγός μηχανής έχασε ακαριαία τη ζωή του

Ηράκλειο - lockdown: Πότε θα ακούσουμε μουσική στα μαγαζιά - Πότε θα αρχίσουμε να... ξενυχτάμε

 

 

ESPA BANNER