Κρήτη

Ηράκλειο

Έκθεση του φωτογραφικού αρχείου Κουτουλάκη στην Κριτσά

αρχειο κουτουλακη.jpg

Ο φωτογράφος Κώστας Κουτουλάκης (1897-1975) που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κριτσά Λασιθίου, υπήρξε στη διάρκεια του 20ου αιώνα ένας απο τους σημαντικότερους Έλληνες φωτογράφους. Το 2015 συμπληρώθηκαν τα 40 χρόνια της μνήμης του και τα 70 απο τη συμμετοχή του στην Κεντρική Επιτροπή Διαπιστώσεως Ωμοτήτων Κατοχής (1945) με επικεφαλής τον μεγάλο Κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη για να τεκμηριώσει τις ανείπωτες θυσίες και τις καταστροφές που υπέστη η Μεγαλόνησος στη διάρκεια της Ιταλογερμανικής φασιστικής επιδρομής.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς αποφάσισε να τιμήσει τον σπουδαίο αυτό δημιουργο, που πρόβαλε και τίμησε με το έργο του τη γενέτειρα του Κριτσά αλλα και την Πατρίδα μας με πολλούς τρόπους.  Η έκθεση του «φωτογραφικού αρχείου Κ.Κουτουλάκη» θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΛΑΤΩ» (πρ Ελαιουργείο «Αρχαύλη») στην Κριτσά και θα δώσει τη δυνατότητα επαφής με το υλικό της καταγραφής των κατοχικών εγκλημάτων στην Κρήτη. Παράλληλα θα αποτελέσει ζωντανό μάθημα Ιστορίας για τις νεότερες  γενιές που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα γεγονότα μιας τραγικής περιόδου του τόπου μας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης του «φωτογραφικού αρχείου Κ.Κουτουλάκη» θα γίνουν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στις 6:00μμ.  Η όλη εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου και του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κυκλοφορούσε με κλεμμένο ΙΧ στο Γάζι

κλεμμένο ιχ

Να κάνει βόλτες με το κλεμμένο αυτοκίνητο, συνελήφθη ένας άνδρας στο Γάζι, από τους αστυνομικούς του ΑΤ Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος διαμένει στη Χερσόνησο και ο οποίος, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, εκατόν πενήντα τρία (153) δισκία για τα οποία δεν έφεραν την απαιτουμένη ιατρική συνταγή και χρεωστική κάρτα τράπεζας

Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε διαπράξει τρεις κλοπές στο Ηράκλειο αφαιρώντας τα παραπάνω αντικείμενα τα οποία  αποδόθηκαν στους ιδιόκτητες τους και είχε χρησιμοποιήσει την αφαιρεθείσα χρεωστική κάρτα τράπεζας για αγορές  ύψους 70 ευρώ.   

Επίσης το ΙΧΕ αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. 

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τσάκωσαν άμεσα τους δύο νεαρούς στο κέντρο

Ηράκλειο: Έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν!

 

ESPA BANNER