Κρήτη

Ηράκλειο

Άνοιξαν και πάλι οι πύλες της Βικελαίας

Τις πύλες της ανανεωμένης Βικελαίας Βιβλιοθήκης άνοιξε σήμερα ο δήμαρχος Ηρ Γιάννης Κουράκης για πρώτη φορά και πάλι στο κοινό ύστερα απο το 2006 που έκλεισε και μεταστεγάστηκε σε διάφορα σημεία για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης αφού το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο.

 

Σήμερα παρουσιάστηκαν δυο τμήματα, το Βιβλιοπωλείο και το Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού

Η Βικελαία βιβλιοθήκη στα Ακτάρικα, ένα κόσμημα πια για το ιστορικό κέντρο της πόλης με υψηλές αισθητικές , αρχιτεκτονικές και λειτουργικές προδιαγραφές.

Το ββιβλιοπωλείο με τις ενδιαφέρουσες εκδόσεις είναι πια πιο προσιτό.

Το Γραφείο Πληροφόρησης , το info point, θα ενημερώνει ντόπιους και ξένους επισκέπτες της πόλης για κάθε δραστηριότητα και ενδιαφέρον σημείο σε όλη τη Κρήτη.

Σε 20 μέρες θα διαθέτει όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό, που επιναι πρωτοποριακός σε παγκόσμιο επίπεδο χάρις στη συνεργασία με το ΙΤΕ.

22 διαδραστικά συστήματα πληροφορικής θα εμπλουτίσοτυν τον εξοπλισμό της Βικελαίας.

Μεταξύ άλλων θα προσφέρουν όλες τις πληροφορίες για το Ίδρυμα, ενώ στο Γραφείο Πληροφόρησης Κοινού, ο επισκέπτης , μέσα απο τις γιγαντοοθόνες, θα έχει τη δυνατότητα για παράδειγμα να νοιώθει ότι βρίσκεται στο Φαράγγι της Σαμαριάς ζωντανά και το φωτογραφίζει.

Παράλληλα με τα εγκαίνεια σήμερα έγινε και η παρουσίαση του Βιβλίου του προισταμένου της Βικελαίας Δημήτρη Σάββα “ Η πόλη του Ηρακλείου και οι δημοτικοί της άρχοντες”.

Αναφέρεται κυρίως στον πολιτικό βίο και στη δράση της πόλης, σε 8 χρονικές περιόδους, απο τη Μικρασιατική Καταστροφή ως τις μερες μας.

Την ιστορία των ανθρώπων που την υπηρέτησαν και τα αρχεία με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων που επηρρέασαν την οικονομική , κοινωνική και πολιτιστική ζωή του Κάστρου.

 

Μανώλης Δερμιτζάκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Εσπευσμένα στο Βενιζέλειο διασωληνωμένος άνδρας

αεροδιακομιδή ΕΚΑΒ

Αερογέφυρα ζωής προκειμένου να σωθεί ένας άνδρας στήθηκε τα ξημερώματα ανάμεσα σε Σαντορίνη και Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ένας 76χρονος άνδρας, ανάγκασε τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Σαντορίνης να τον διασωληνώσουν όμως για περαιτέρω ιατρική φροντίδα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η αεροδιακομιδή ολοκληρώθηκε στις 05.30 το πρωί με τον 76χρονο να μεταφέρεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. 

 

Διαβάστε επίσης:

Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν στους οικίσκους οι πρώτοι σεισμόπληκτοι - Έρχεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ηράκλειο: Η καλή μέρα για τους δύο... φάνηκε από νωρίς το πρωί

ESPA BANNER