Κρήτη

Ηράκλειο

Ψυχαγωγία

Σήμερα το 5ο Παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στο Ηράκλειο

Ξεκινάει σήμερα  Κυριακή 16 Φεβρουαρίου το Καστρινό Καρναβάλι με το 5ο Παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στο πάρκο Γεωργιάδη που οργανώνει η ομάδα «Άστεγοι Λύται».

Στις 10:30 οι ομάδες των παιδιών που έχουν δηλώσει συμμετοχή αλλά και όλα τα παιδιά με τους γονείς πρέπει να βρίσκονται μπροστά από το Δημαρχείο (Λότζια) όπου θα ξεκινήσει η παρέλαση με τηνΦιλαρμονική, με το Γαϊτανάκι του Λύκειο Ελληνίδων,  τους ξυλοπόδαρους του Omma Studio και τις ομάδες των παιδιών (1821 – Πλατεία Κορνάρου – Αβέρωφ – Πάρκο Γεωργιάδη).

Οι ομάδες των παιδιών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο 5ο Παιδικό Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού θα περάσουν στον περιφραγμένο χώρο του πάρκου Γεωργιάδη που τους περιμένουν γρίφοι, δοκιμασίες, παιχνίδια και δώρα στους νικητές και σε όσους συμμετέχουν.

Παράλληλα με το «5ο Παιδικό Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια για όλες τις ηλικίες των παιδιών και χάπενινγκς στον δρόμο μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου σε συνεργασία με την Εφορία Προσκόπων Ηρακλείου.

Συμμετέχουν ομάδες Σχολών Χορού της πόλης (Μαριλού  Μπεναρδή ,  Danzi Amo, και άλλες) Face painting από τους μαθητές του ΚΕΠΑΝΣΗ ΙΕΚ MORFI  ενώ παράλληλα ο Όμιλος Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιάς «Ηράκλειο» θα παραδίδει μαθήματα τένις.

 

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας από την οδό  Γεωργίου Ανεμογιάννη (πρώην Ανώνυμη) έως την οδό Ανθεμίου (μπροστά από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου) θα παραμείνει κλειστό για τα αυτοκίνητα προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια και τα χάπενινγκς της εκδήλωσης από τις 6 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να μην σταθμεύσουν στο τμήμα αυτό της λεωφόρου δημοκρατίας τα αυτοκίνητα τους.

Η Τροχαία  θα μετακινήσει με γερανό όλα τα αυτοκίνητα που θα βρίσκονται σε αυτό το τμήμα από την 6η πρωινή της Κυριακής και μετά.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης - σεισμός: Εκτός Στεγαστικής Συνδρομής το 70% των διαμερισμάτων του νομού Ηρακλείου

Σωκράτης Βαρδάκης

Το 70% των δημοτικών διαμερισμάτων των Δήμων του Νομού Ηρακλείου που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, βρίσκονται εκτός της Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.), τονίζει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Βαρδάκης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./16446/Α325/2021 - ΦΕΚ 4646/Β/7-10-2021, προβλέφθηκε η οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών, σε κτίρια από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Μεγάλη όμως είναι η απογοήτευση, αφού περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων Γόρτυνας, Φαιστού, Χερσονήσου και ολόκληρες ο Δήμος Βιάννου, της Περιφέρειας Κρήτης, δεν περιλαμβάνονται στην εν λόγω Κ.Υ.Α., δήμοι που σημειωτέον κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χουλιάρας για Αρκαλοχώρι: Οι σεισμοί θα συνεχιστούν για μήνες

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Έφτασαν οι πρώτες προκάτ αίθουσες στο Γυμνάσιο (φωτο)

ESPA BANNER