Κρήτη

Ηράκλειο

Ψυχαγωγία

Έξοδος

Οι Βάκχες από την Θεατρική ομάδα Ιυττός στις Αρχάνες

Οι Βάκχες του Ευριπίδη παρουσιάζονται σήμερα 30 Ιουλίου από τη θεατρική ομάδα Ιυττός στο Φουρνί, στις κάτω Αρχάνες και ώρα 21.30.

Στις Βάκχες του Ευριπίδη ο Διόνυσος είναι προγονικός Θεός. Είναι ο Θεός του παραληρήματος και της έκστασης. Στο Διονυσιακό σύστημα άνθρωποι, ζώα, και φυτά είναι ενωμένοι. Είναι όλοι παιδιά της γης που είναι και το μοναδικό γιγαντιαίο υποκείμενο που εξουσιάζει ολόκληρο τον κόσμο. Βρίσκουμε την ιδέα της επιστροφής στη φύση, την απελευθέρωση μας από την περιπλοκή των ανθρώπινων πραγμάτων και την επιθυμία για την ζωή των συναισθημάτων. Ο Διόνυσος έρχεται ως κατακτητής και τιμωρός όσων δεν εναρμονίζονται στη κυκλική τροχιά της φύσης και όσων καταπιέζουν τα ένστικτα τους. 
Η κάθαρση έρχεται καθώς η ανθρώπινη ψυχή προσφέρεται στο θεατή έτοιμη να διαλυθεί και να γίνει χίλια κομμάτια, που ίσως είναι και η μόνη δυνατότητα να αποκτήσει κάποτε την ακεραιότητα της.

Σκηνοθεσία: Ντουράκης Αντώνης
Υπεύθυνη παραγωγής: Ελένη Χριστοδούλου 
κοστούμια: Κουβίδης Γιάννης
κατασκευή μάσκας: Ζαχαρίας Πετράκης

Παίζουν : 
Αντώνης Ντουράκης, Θανάσης Τσεκούρας, Μάνος Βαβαδάκης, Πέτρος Φαρσαράκης

Χορός: 
Di Gregorio Δάφνη, Κρασανάκη Μαρίνια, Λασιθιωτάκη Κατερίνα, Σακέτου Αναστασία,Στρατήγη Εβίτα

Κρήτη

Ο Γιάννης Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

κουρακης.jpg

Το δικό του μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας στέλνει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

« Στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας εκφράζουμε σήμερα τον απόλυτο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Γιατί Μητέρα, σημαίνει Ζωή, ανιδιοτελή προσφορά και Θυσία.

Απαιτείται, ο σεβασμός και η ειλικρινής αγάπη προς τη Μητέρα, να εκφράζεται και από την πολιτεία, με θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν την ανεκτίμητη κοινωνική παρουσία και προσφορά της.

Στην σημερινή περίοδο που διανύουμε, η ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και της Πολύτεκνης Μητέρας ,με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

 Ως Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην  αναβάθμιση του ρόλου της μητέρας και θα διευκολύνει το έργο της.»

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Ολόγυμνη γυναίκα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...