Κρήτη

Ηράκλειο

Υγεία - Παιδεία

Σύλλογοι Διδασκόντων Τάλως: Είμαστε περήφανοι για τους διευθυντές μας

Οι Σύλλογοι διδασκόντων των 4ου & 50ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου (Σχολικό Συγκρότημα ΤΑΛΩΣ), με αφορμή την επικείμενη αντικατάσταση των διευθυντών τους, Γιώργου Τερζάκη και Δημήτρη Αποστολάκη, δηλώνουν ότι στηρίζουν την απόφασή τους να παραιτηθούν από τις θέσεις τους, αρνούμενοι να συνυπογράψουν το «εντέλλεσθε» του Υπουργείου Παιδείας, συνηγορώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη θανατική καταδίκη της παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας στο σχολείο, μέσω της αυτο-αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και της αξιολόγησης-χειραγώγησης εκπαιδευτικών συναδέλφων τους.

Συνυπογράφουμε ομόφωνα οι εκπαιδευτικοί και των δύο σχολείων την επιστολή αυτή, γιατί αισθανθήκαμε την ανάγκη να «μιλήσουμε», ώστε να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια ο ένας τον άλλο, όπως επίσης και τους μαθητές μας και τους γονείς τους.

Είμαστε περήφανοι για τους δυο διευθυντές μας, Γιώργο και Δημήτρη, γιατί είναι από τους ελάχιστους ασυμβίβαστους. Ύψωσαν το ανάστημά τους και απέδειξαν το ήθος τους!
ΔΕΝ είπαν μεγάλα λόγια… 
ΔΕΝ μίλησαν για δήθεν θυσίες και Ιφιγένειες … 
ΔΕΝ περίμεναν να φυσήξει ούριος άνεμος… 
ΔΕΝ κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους στην ξεπουλημένη ηγεσία της ΔΟΕ…
ΔΕΝ ζήτησαν την υπομονή μας για να αποδείξουν….. αργότερα, «όταν έρθει η ώρα»….
ΔΕΝ φρόντισαν δήθεν για το καλό μας, δεν υπέκυψαν στην επιθυμία όλων των συναδέλφων να παραμείνουν μαζί μας .
Στάθηκαν πάρα πολύ ψηλά και έδωσαν ΜΑΘΗΜΑ!!!
Είμαστε περήφανοι για τους δυο διευθυντές μας, Γιώργο και Δημήτρη, γιατί οι παραιτήσεις τους, όπως και άλλων ελάχιστων διευθυντών, αποτέλεσαν μια Πράξη υποκίνησης ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!!! 
Έτσι οικοδομείται η συλλογικότητα. Από το ανάστημα του ενός κι έπειτα του δίπλα και του παραδίπλα! Δεν ξέρουμε πώς περιμένουν μερικοί τη συλλογικότητα να κατέβει από τον ουρανό… έτοιμη συλλογική! Ούτε στο χειροκρότημα δε φιλοδοξεί κανείς να συμβεί συντονισμός, παρόλο που είναι εύληπτο από όλους στο τέλος μιας εκδήλωσης . 
Πάντα κάποια πρώτα χέρια ξεκινούν. 

Είμαστε περήφανοι για την συμπόρευση των Συλλόγων Γονέων και των δυο σχολείων, γιατί αντιλήφθηκαν ότι πραγματικά μας καίει η φωτιά από το επερχόμενο ολοκαύτωμα που ετοιμάζεται στην εκπαίδευση. 
Είμαστε περήφανοι που υπηρετούμε σ’ αυτό το σχολικό συγκρότημα και για όλο το σχολικό περιβάλλον… διευθυντές, συναδέλφους, γονείς, μαθητές, βοηθητικό προσωπικό.
Η χαρά, η δημιουργικότητα και κυρίως η ελευθερία της έκφρασης ήταν πάντα διάχυτη μέσα σ' αυτό το χώρο.
Και τώρα όλα αυτά θέλουν να μας τα κλέψουν!
Δεν θα μείνουμε όμως με σταυρωμένα τα χέρια.
Ο αγώνας έχει δρόμο και μάλιστα ανηφορικό… κι εμείς δεν είμαστε πια μόνοι. Έχουμε την τιμή να τον ανεβούμε, όπως φαίνεται, χέρι χέρι με όλους τους εμπλεκόμενους της σχολικής μας κοινότητας. Πέτυχε και δεν έτυχε… η οικοδόμηση της δικής μας συλλογικότητας!!!
Πιστεύουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι μαζί και ο καθένας χωριστά μπορούμε να χτίσουμε τη συλλογικότητα στο χώρο δουλειάς μας και τότε αυτή η συλλογικότητα θα φέρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα, για το οποίο όλοι αγωνιζόμαστε: 
ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΑΥΤΑΡΧΙΚΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ!
Οι Σύλλογοι διδασκόντων 4ου & 50ου Δημ. Σχ. Ηρακλείου (ΤΑΛΩΣ)

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Εγγραφές σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

βρεφονηπιακοί σταθμοί

Τα νήπια να έχουν συμπληρώσει τα 2,5 χρόνια μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τα βρέφη να έχουν συμπληρώσει τους 8 μήνες μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου.

Τα εγγραφόμενα βρέφη και νήπια προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Δήμου Ηρακλείου στον οποίο κατοικούν, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα εγγραφής των βρεφών και νηπίων που διαμένουν σε όμορο Δήμο αν υπάρχει κενή θέση ή με την εγγραφή τους εξυπηρετείται οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων η οποία αιτιολογείται από τους ενδιαφερόμενους γονείς. Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του ΦΕΚ 4249/τ.Β΄/2017 ‘‘Νέος πρότυπος κανονισμός λειτουργίας βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών’’.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου άρθρο 3 παρ.2 του ΦΕΚ 4249/τ.Β΄/2017. Διόρθωση της υποβληθείσας ηλεκτρονικής αίτησης επιτρέπεται μόνο μέχρι και την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων δηλαδή μέχρι και τις 31 Μαΐου.

Με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης αυτόματα θα μοριοδοτείται και η αίτηση.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να αναρτηθούν (upload) στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος βάση πινάκων επιλογής.
Σημειώνεται ότι, η μοριοδότηση θα πρέπει να αποδεικνύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για παράδειγμα, όταν επιλεχθεί το κριτήριο «και οι 2 γονείς εργαζόμενοι» θα πρέπει να κατατεθούν βεβαιώσεις εργασίας ή αναγγελία πρόσληψης κλπ. ανα περίπτωση και των δύο γονέων.

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών σύμφωνα με το άρθρο3 παρ. 5 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών ΦΕΚ 4249/τ. Β΄/5-12-2017, θα γίνει από επιτροπή η οποία θα ορισθεί από το Δ.Σ του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και θα αποτελείται από μέλη του Δ.Σ – Διοικητικό και παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών.

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα υπάρξει ανακοίνωση με τα οριστικά ή προσωρινά αποτελέσματα μοριοδότησης όπου οι αιτήσεις θα χαρακτηρίζονται ως πλήρεις όταν τα δικαιολογητικά που θα έχουν κατατεθεί είναι όσα ορίζονται βάσει της απόφασης του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Ως ελλιπείς όταν απουσιάζουν κάποια δικαιολογητικά - εκτός των φορολογικών δικαιολογητικών που σε αυτή την περίπτωση θα αποκλείονται - τα οποία θα μπορούν να τα προσκομίσουν για επανέλεγχο της αίτησης και τέλος ως αλλαγής μορίων όταν τα δικαιολογητικά που κατατίθενται δεν αποδεικνύουν την ηλεκτρονική μοριοδότηση. Η προθεσμία ημερών για την υποβολή συμπληρωματικών δικαιολογητικών θα ορίζεται με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Η όλη διαδικασία θα ολοκληρώνεται, εφόσον έχει εγκριθεί η υποβολή πρότασής στην ΕΕΤΑΑ για συμμετοχή του Οργανισμού στη δράση “Επαγγελματική και οικογενειακή ζωή” όπου ο οργανισμός θα είναι και ενήμερος για τις εγκεκριμένες θέσεις. Διαφορετικά θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού που θα ορίζει τη νέα ημερομηνία έκδοσης των τελικών αποτελεσμάτων τα οποία ανακοινώνονται μετά τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ.

Την ευθύνη υποβολής των αιτήσεων θα έχουν αποκλειστικά οι γονείς.

Όροι συμμετοχής στην διαδικασία:
Υποβολή «Αίτηση συμμετοχής - Δήλωση» - Όροι συμμετοχής
• Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου στη Διεύθυνση https://aitisi.dopafmai.gr
Καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των Αιτήσεων, ορίζεται η 31 Μαΐου και ώρα 23:59, βάσει του αποδεικτικού του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου, που δίνεται αυτόματα.
• Τα δικαιολογητικά συμμετοχής πρέπει να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης.
• Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι βασικό και υποχρεωτικό στοιχείο μοριοδότησης και θα πρέπει να αποδεικνύεται με σχετικό εκκαθαριστικό έντυπο. Όσες αιτήσεις δεν έχουν το απαραίτητο αποδεικτικό φορολογικό έντυπο θα απορρίπτονται.
Αιτήσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία 31 Μαΐου και ώρα 23:59 δεν θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά

Αιτήσεις συνοδευόμενες από τα δικαιολογητικά, που θα κατατεθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία (31 Μαΐου και ώρα 23:59) θα θεωρούνται ως εκπρόθεσμες και θα αξιολογούνται μόνο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν οι θέσεις στα ΚΕΠΑ από τις εντός προθεσμίας αιτήσεις.
Κάθε ωφελούμενος/νη μπορεί να υποβάλει μια και μοναδική αίτηση ανά παιδί.

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ. θα αντλήσει στοιχεία που αφορούν στα συνολικά εισοδήματα, βάσει εκκαθαριστικού με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Στην περίπτωση κατά την οποία στο εκκαθαριστικό σημείωμα δεν περιλαμβάνονται και τα εισοδήματα του συζύγου ή του συντρόφου, τότε θα πρέπει να αναρτηθεί και το εκκαθαριστικό αυτό, ώστε να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο υπολογισμός του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος για την μοριοδότηση.
Οι αιτηθέντες θα πρέπει να διατηρούν το οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό, που αφορά στην υποβολή της αίτησής τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων.

Με την αίτησή τους οι αιτούντες - ωφελούμενοι δηλώνουν ότι ενημερώθηκαν για την περαιτέρω επεξεργασία (από τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και της ΕΥΔ των 13 ΠΕΠ) των προσωπικών δεδομένων που περιλαμβάνονται στην αίτηση, συμπεριλαμβανομένων και των ευαίσθητων, τα οποία τηρούνται για τους σκοπούς της υλοποίησης της διαδικασίας ένταξης των παιδιών στα ΚΕΠΑ, της διενέργειας ερευνών και της εκπόνησης μελετών για την αξιολόγησή του και της άσκησης του ελέγχου ως προς την υλοποίησή του.

Επίσης ότι ενημερώθηκαν και αποδέχονται τα απορρέοντα από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δικαιώματά τους ενημέρωσης, πρόσβασης, διόρθωσης, περιορισμού επεξεργασίας, εναντίωσης στην επεξεργασία και καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή. Η επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων απλών και ευαίσθητων είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον και για την εκτέλεση των υποχρεώσεων και την άσκηση συγκεκριμένων δικαιωμάτων στο τομέα του εργατικού δικαίου κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας.

Για τη συμπλήρωση του σχετικού ηλεκτρονικού εντύπου Αίτησης Συμμετοχής, απαραίτητη είναι η γνώση από τους ενδιαφερόμενους όλων των όρων, διαδικασιών και στοιχείων συμμετοχής, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην παρούσα, τα οποία οι γονείς θα πρέπει να δηλώνουν ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 89 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους

Εθελοντική Αιμοδοσία στις Αρχάνες