Κρήτη

Ηράκλειο

Υγεία - Παιδεία

Σε κλοιό καταλήψεων για δεύτερη εβδομάδα τα σχολεία της Κρήτης

Καθημερινές είναι πλέον οι κινητοποιήσεις και των μαθητών της Κρήτης που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που φέρνει το νέο Λύκειο,  για την Τράπεζα Θεμάτων αλλά και για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Για μια ακόμη φορά οι μαθητές προχώρησαν σήμερα σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας η οποία να τονιστεί  ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς εκατοντάδες ήτανε εκείνοι  που συμμετείχαν σε αυτή αλλά και στην πορεία που ακολούθησε.

Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις το παρόν στην σημερινή συγκέντρωση έδωσαν περισσότεροι από 2.000 μαθητές.

Εκτός όμως από μαθητές το παρόν έδωσαν καθηγητές και γονείς τόσο στην συγκέντρωση όσο και στην πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία και κατέληξε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά στους συμβούλους του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης   Αντώνη  Σακαδάκη και Στάθη Τζοανάκη ,μιας και ο κ.Ροκαδάκης βρίσκεται στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ συνεχίστηκε  και σήμερα το μπαράζ καταλήψεων στα σχολεία της Κρήτης .

Συγκεκριμένα υπό κατάληψη τελούν 40 σχολεία σήμερα στο νησί με τα περισσότερα να βρίσκονται στην Π.Ε Ηρακλείου.

Ειδικότερα, 9 Γυμνάσια τελούν υπό κατάληψη από το πρωί στην.Π.Ε Ηρακλείου , 11 ΓΕΛ και 3 ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα, τα Γυμνάσια αυτά είναι το 1ο , 4ο, 9ο 11ο, ,του Αγίου Μύρωνα,  το Μουσικό, το Καλλιτεχνικό,  του Καστελλίου  και των Μελεσσών .

Σε ότι αφορά τα ΓΕΛ αυτά είναι το 1ο, το 3ο , το 4ο, το 6ο το 8ο, το 11ο το 13ο του Αγίου Μύρωνα , Καστελλίου Μαλίων και Μελεσσών, ενώ τα ΕΠΑΛ  στα οποία πραγματοποιείται κατάληψη είναι το 1ο, το 5ο, και το 6ο.

Στο Λασίθι 4 σχολεία τελούν υπό κατάληψη εκ των οποίων 1 Γυμνάσιο , 2 Λύκεια και ένα ΕΠΑΛ.

Στα Χανιά 4 είναι τα Γυμνάσια στα οποία πραγματοποιείται κατάληψη , 6 τα Λύκεια και 3 τα ΕΠΑΛ ενώ στο Ρέθυμνο δεν πραγματοποιείται κατάληψη σε κανένα σχολείο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 44χρονη μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca

Βενιζέλειο

Στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου νοσηλεύεται μία 44χρονη γυναίκα, μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοίού, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που θορυβεί τις υγειονομικές αρχές του τόπου, μετά την περίπτωση του 35χρονου από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου, Χάρης Λυδάκης, "η γυναίκα εμβολιάστηκε πριν από περίπου 13 ημέρες και λίγο μετά άρχισε να εμφανίζει ήπια συμπτώματα. Στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη".
Όπως λέει ο κ. Λυδάκης, η γυναίκα εμφάνισε θρομβοπενία με μία πιθανότητα θρόμβωσης και διαταραχής στην πηκτικότητα του αίματος και συμπλήρωσε πως όλες οι εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής δεν δείχνουν κάποια άλλη νόσο που θα μπορούσε να εμφανίσει το πρόβλημα πηκτικότητας στο αίμα της. Ηπερίπτωση της 44χρονης, ελέγχεται και παρακολουθείται στενά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο της Astrazeneca" κατέληξε ο κ. Λυδάκης.

Λίγο αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση για το περιστατικό από τη Διοιίκηση του Βενιζελείου η οποία αναφέρει τα εξής:

"Στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας νοσηλεύεται γυναίκα 44 ετών η οποία προσήλθε με άτυπα ενοχλήματα και εργαστηριακές διαταραχές πηκτικότητας και θρομβοπενίας.

Είχε εμβολιασθεί με την πρώτη δόση εμβολίου Astra Zeneca, πρό 7ημέρου από την εισαγωγή της.

Γίνεται διερεύνηση για υποκείμενα νοσήματα, καθώς και πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό.

Λαμβάνει θεραπεία σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα."

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση από Κρητικό: Βοηθήστε να βρεθεί ο οδηγός που με χτύπησε (φωτο)

Κρήτη: Συναγερμός για 23χρονο που ήπιε ποντικοφάρμακο