Κρήτη

Ηράκλειο

Υγεία - Παιδεία

Οι μαθητές κατασκευάζουν ηλιακό ρολόι στον Καράβολα!

Διημερίδα Αστρονομίας για «Κατασκευή Ηλιακού Ρολογιού», πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, από τα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία , τη μη Κερδοσκοπική Αστική Εταιρεία «Περιήγησις» και την Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Αμφιθέατρο ΠΕΚ - Σχολικό συγκρότημα Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων Ηρακλείου, Γιάννη Κορνάρου 17, Εσταυρωμένος

18:00 - 18:30

«Μετρώντας τον Αληθή Χρόνο – Ένα ηλιακό ρολόι και μια Ιστορία»
Εισηγητής: Μιχάλης Περάκης, Μαθηματικός

18:30 - 18:50

«Γεωκεντρικό - Ηλιοκεντρικό σύστημα. Οι απόψεις των αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων»

Εισηγητές: Ομάδα μαθητών Πειραματικού Λυκείου: Θωμάς Λοππινέ, Ληδαλένα Λεβέντη, Κωνσταντίνα Ψυχογιού, Ευτυχία Καλογιαννάκη

18:50 - 19:10

«Γεωκεντρικό - Ηλιοκεντρικό σύστημα. Το τέλος του Γεωκεντρικού συστήματος. Τύχο Μπράχε, Γιόχαν Κέπλερ, Ισαάκ Νεύτωνας»

Εισηγητές: Ομάδα μαθητών Πειραματικού Λυκείου: Γιώργος Μαργαρίτης, Νίκος Σαλούστρος, Ιάσων Ροβιθάκης

19:10 - 19:30 Διάλειμμα

19:30 - 20:00

«Τα Άστρα. Τα ρολόγια της Νύχτας - Ιστορίες αστρολάβων και ταξιδιών»

Εισηγητής: Μιχάλης Περάκης, Μαθηματικός

20:00 - βράδυ

Αστρονομική Παρατήρηση με τηλεσκόπια της Αστρονομικής Ομάδας Φοιτητών Πανεπιστήμιου Κρήτης και αστρολάβους από την συλλογή της Εταιρείας «Περιήγησις»

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Περιοχή Καράβολα Ηρακλείου – 300 μ. δυτικά του εμπορικού κέντρου ΤΑΛΩΣ στη βόρεια πλευρά της παραλιακής οδού δίπλα στη πίστα skateboard

11:00 - 16:00

Κατασκευή Αναλημματικού Ηλιακού Ρολογιού από μαθητική ομάδα του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου και Γυμνασίου Ηρακλείου και ηλιοπαρατήρηση με ειδικά όργανα

 

 

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Στο "σφυρί" ξενοδοχειακές μονάδες - Δεκάδες και οι αγγελίες για πώληση επιχειρήσεων

φωτο αρχειου

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους πλειστηριασμούς, καθώς από 14 Μαΐου λήγει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

Και παρότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αφήνουν στην άκρη την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και από 1η του επόμενου μήνα, υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα αρχίσει να «χτυπά» για χιλιάδες επαγγελματικούς χώρους και αρχίζουν ο πλειστηριασμός.

Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα μάλιστα, που αγγελίες πώλησης έχουν βάλει περισσότερες από 300 ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της σελίδας e-auction, από τις 14 Μαΐου (σ.σ. την ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός), οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων φθάνουν τους 28, από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.
Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα τουριστικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά, ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει αρκετά μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί πριν από την πανδημία κι επομένως δεν κανείς δεν ξέρει εάν σήμερα θα κριθούν ελκυστικές ή όχι.

Κρήτη και Ρόδος

Δύο ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Κρήτη και άλλα τόσα στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα στην Κρήτη βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί από την Intrum Hellas το συγκρότημα με την ονομασία Heliotrope της εταιρείας «Ανθούσα Hotels» στην περιοχή της Σταλίδας Χερσονήσου. Η ιδιοκτησία αφορά ένα οικόπεδο αποτελούμενο από δύο τμήματα,- τα οποία χωρίζονται από δρόμο-, συνολικού εμβαδού 13,3 στρεμμάτων. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο τμήμα έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 90 δωματίων και 170 κλινών Γ’ τάξης. Ο βαθμός συντήρησης του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται «μέτριος έως κακός». Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου και η τιμή πρώτης προσφοράς σε 1.785.000 ευρώ.

Επίσης βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 9/6 ξενοδοχειακή μονάδα Γ’ κατηγορίας 1.002,75 τ.μ. σε οικόπεδο 4.009,20 τ.μ. στη θέση Πετρές, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για συγκρότημα 3 επιπέδων με 13 δωμάτια-διαμερίσματα σε πολύ καλή κατάσταση με τιμή πρώτης προσφοράς 333.289 ευρώ.
Στη Ρόδο στις 2/6 βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων 10.866,70 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 28.685 τ.μ. Πρόκειται για συγκρότημα 11 κτιρίων με 209 δωμάτια, μπαρ, παιδικό σταθμό, 3 πισίνες, γήπεδο τένις και μπάσκετ και κήπο.

Η τιμή εκκίνησης για τη μονάδα (ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.) είναι στα 8.570.426 ευρώ με επισπεύδουσα την Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.
Κοντά στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης της Ρόδου θα πλειστηριαστεί στις 21/5 ξενοδοχείο 3 αστέρων 3.825,50 τ.μ., δυναμικότητας 43 δωματίων και 82 κλινών. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1.470.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου θα βγουν σε πλειστηριασμό και άλλα δύο ξενοδοχεία σε Κάρπαθο και Τήνο σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Οικονομικού Ταχυδρόμου".

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Κρήτη- κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ