Κρήτη

Ηράκλειο

Υγεία - Παιδεία

Μέχρι 4 Αυγούστου οι αιτήσεις γονέων στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Για λίγες μέρες ακόμα και συγκεκριμένα μέχρι τις 4 Αυγούστου θα μπορούν οι γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της  Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ )για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2014-2015 να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έτσι ώστε το παιδί τους να εισαχθεί σε κάποιο παιδικό η βρεφονηπιακό σταθμό.

Σε ότι αφορά  τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου αναμένεται μέσω ΕΣΠΑ να καλυφθούν 810 θέσεις σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Άθλησης Ελένη Κόκορη.

Ωστόσο η ίδια εκφράζει τον φόβο της ότι ενδεχομένως ο παραπάνω αριθμός να μην συμπληρωθεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών .Η ίδια συμβουλεύει τους γονείς πριν προχωρήσουν στην συμπλήρωση της αίτησης να πηγαίνουν στα ΚΕΠ για διευκρινίσεις αλλά ακόμα και να συμβουλεύονται τον λογιστή τους  προκειμένου να μην απορριφθεί άδικα η αίτηση σε περίπτωση που δεν την  συμπληρώσουν σωστά .

Σύμφωνα με την κυρία Κόκκορη περίπου στα μέσα Αυγούστου θα έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα για το ποια παιδιά θα εισαχθούν μέσω ΕΣΠΑ.

Να τονιστεί ότι συνολικά αναμένεται να φιλοξενηθούν στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου 1600 παιδιά εκ των οποίων περίπου τα 600 θα είναι  με τροφεία και τα υπόλοιπα μέσω ΕΣΠΑ.

Αγκάθι και αυτή τη φορά αποτελεί το θέμα της έλλειψης προσωπικού που φέτος αναμένεται να είναι ακόμα πιο έντονο λόγω  και της συνταξιοδότησης του προσωπικού .

Όπως αναφέρει η κα .Κόκορη έχει ζητήσει επιπλέον  30 άτομα προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών των παιδικών σταθμών του δήμου προκειμένου να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα.

Η Αίτηση Συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών, διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr), της Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (www.epanad.gov.gr) και της Κ.Ε.Δ.Ε. (www.kedke.gr ) Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται και ταχυδρομικά ή με κούριερ.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται η 4/8/2014 και ώρα 14:00 βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier). Αιτήσεις που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες και δεν θα αξιολογούνται.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή /και νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, καθώς και άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία, που:

α) Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους- μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

β) Επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στους παιδικούς σταθμούς

γ) Έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000 €

Προσοχή το συνολικό (οικογενειακό) εισόδημα που θα λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη της ωφελούμενης στην παρούσα, θα προκύπτει από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) του Υπουργείου Οικονομικών του οικονομικού έτους 2014 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2013 - 31/12/2013).

Για τον υπολογισμό του δηλωθέντος εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ετήσιο εισόδημα, όπως αναγράφεται στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα). Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.

Κρήτη

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Λιμενικό

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη δύο κολυμβητών σε δυσχερή θέση δηλ κίνδύνευαν να πνιγούν, ηλικίας 25 και 26 ετών, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΦΩΤΕΙΝΑΡΙ» Πλακιά Δ. Αγίου Βασιλείου .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα και το Ε/Π-Α/Κ σκάφος «ΘΕΟΛΟΓΟΣ» Σ.Ρ. 109, το οποίο εντόπισε τους δύο κολυμβητές και περισυνέλεξε σώο τον 26χρονο μεταφέροντας τον στο Α/Κ καταφύγιο Πλακιά, ενώ ο 25χρονος βγήκε στην ακτή με ίδιες δυνάμεις.

Οι κολυμβητές δήλωσαν καλά στην υγεία τους, χωρίς να επιθυμούν την διακομιδή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Περιπέτεια στη θάλασσα για ένα 6χρονο παιδάκι

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...