Κρήτη

Ηράκλειο

Υγεία - Παιδεία

Εκδήλωση για την Ρομποτική χειρουργική

Τι είναι και τι προσφέρει η Ρομποτική Χειρουργική στη σύγχρονη ιατρική επιστήμη είναι το θέμα εκδήλωσης- ενημέρωσης που διοργάνωσε και θα πραγματοποιήσει η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στις 14.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι επαγγελματίες υγείας που άπτονται του θέματος και ιδιαίτερα εκείνοι των χειρουργικών ειδικοτήτων, ενώ παράλληλα θα εξετασθεί και η δυνατότητα εγκατάστασης του συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής στα νοσοκομεία ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης

 Η Ρομποτική Χειρουργική,  επιτρέπει στους χειρουργούς να πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις από απόσταση, και χωρίς να έρχονται σε επαφή οι ίδιοι με τον ασθενή (μέσα από μικρές οπές - τομές εισόδου  στο σώμα του ασθενούς), παρέχοντας ταυτόχρονα την ευελιξία των ανοιχτών χειρουργικών επεμβάσεων και διασφαλίζοντας αυξημένα ποσοστά επιτυχίας και σημαντικά οφέλη τόσο για τον ασθενή όσο και για τον χειρουργό

Οι τομείς στους οποίους η Ρομποτική Χειρουργική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με επιτυχία ήταν η Ουρολογία (με πολλαπλά οφέλη στον ασθενή, ειδικά στην επέμβαση προστάτη) και η Γενική Χειρουργική.

Πέρα από τους τομείς της Ουρολογίας και της Γενικής Χειρουργικής στους οποίους παρουσιάζεται αλματώδης αύξηση, παρουσιάζεται επίσης μεγάλη αύξηση στη Γυναικολογία καθώς και στην Καρδιοχειρουργική, αλλά και σε άλλες ειδικότητες.

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση εντόπισε φυτεία με περισσότερα από 1.000 χασισόδεντρα (Βίντεο)

Χασισοφυτεία

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών στα Χανιά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών φυτείας με δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε περιοχή του χωριού Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου.

Πρόκειται για περίπου 1.000 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν σε ρυάκι και εκριζώθηκαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

Ολοκληρώθηκε σήμερα (23.09.2021) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια είκοσι (1.020) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σήμερα (23.09.2021) το πρωί, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου και σε τρεις διαμορφωμένους χώρους μία φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από χίλια είκοσι (1.020) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της συγκομιδής ύψους έως 3,5 μέτρων, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για την 22χρονη Σεβαστή - Είχε χάσει και τη μητέρα της

Ηράκλειο: Στο σπίτι της μετά την μεγάλη περιπέτεια η 36χρονη έγκυος!

Ηράκλειο: Στην Εντατική ο 27χρονος - Τι λέει στο ekriti ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ

ESPA BANNER