Κρήτη

Ηράκλειο

Πολιτισμός

Με το "Μαχαίρι στο κόκκαλο" συνεχίζονται σήμερα τα Αικατερίνεια

Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη 22-7-2014, οι  πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις "ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2014", οι οποίες πραγματοποιούνται επί 29  χρόνια στην ομώνυμη Συνοικία του Ηρακλείου.

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής:

20.45  *Προσέλευση Κοινού

21.00  * Η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου (ΘΕ.Σ.Η.), παρουσιάζει την παράσταση "Μαχαίρι στο Κόκκαλο". Το εξαιρετικό αυτό έργο, γράφτηκε από τον Κώστα Μουρσελά, ένα από τους αξιολογότερους Έλληνες συγγραφείς της μεταπολεμικής γενιάς, και το σκηνοθετεί ο γνωστός σκηνοθέτης κος Γ. Μαρκόπουλος.

Στην ιλαροτραγωδία «Μαχαίρι στο κόκκαλο» ο συγγραφέας επισημαίνει για μιαν ακόμη φορά, τα αδιέξοδα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Μέσα από τη μικρογραφία, ενός ζευγαριού, του Λεωνίδα και της Ελένης, προσπαθεί να εντοπίσει τις βαθύτερες αιτίες που οδηγούν τις ανθρώπινες σχέσεις, στη φθορά και τη σήψη. Δεν φθείρονται οι σχέσεις μόνο «από κόρο και συνήθεια» - όπως χαρακτηριστικά γράφει ό ίδιος προλογίζοντας την έκδοση του έργου - ή από τα ψυχολογικά προβλήματα που εξουδετερώνουν τις επιθυμίες και διαταράσσουν τις ισορροπίες μας, αλλά και από άλλου είδους κοινωνικοπολιτικές «εξουσίες» που αλλοιώνουν τα αισθήματα, καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αναδίδουν αφόρητη δυσοσμία που δυστυχώς έγινε στις μέρες μας το εθνικό μας…άρωμα.

Το έργο έχει ρεαλιστική τεχνική και συνακόλουθα είναι έργο ερμηνείας, έργο ρόλων όπως λέμε, με όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη γραφή Μουρσελά δηλαδή την αμεσότητα την ειρωνεία και τον ερωτισμό. Πάνω σε αυτά τα στοιχεία στηρίξαμε τη σκηνοθεσία του έργου που υποστηρίχθηκε θαυμάσια από δύο ταλαντούχους ηθοποιούς, την Σοφία Δερμιτζάκη στο ρόλο της Ελένης και τον Θοδωρή Θεοδωρίδη στον ρόλο του Λεωνίδα.

 

 

 

Κρήτη

Στ. Aρναουτάκης: Ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές στην αμπελουργία

Σταύρος Αρναουτάκης

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ  Ανδρέα Λυκουρέντζο για τις καταστροφές από τον καύσωνα στην αγροτική παραγωγή-αμπελουργία στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης παράλληλα ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, να επισκεφθεί άμεσα το νησί και να διαπιστώσει από κοντά την έκταση του προβλήματος στις αμπελουργικές περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Χιλιάδες κυβικά από το φράγμα Αποσελέμη "ξεδιψούν" εν μέσω καύσωνα ολόκληρες περιοχές

Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο - Με πλοία βγάζουν τον κόσμο από την παραλία (Βίντεο)