Κρήτη

Ηράκλειο

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Ηράκλειο: Το πρώτο σεμινάριο Passive House Basics για μηχανικούς

Το πρώτο σεμινάριο Passive House Basics, στο Ηράκλειο είναι γεγονός. Απευθύνεται σε μηχανικούς όλως των κλάδων, φυσικούς κτιρίων και υλικών καθώς επίσης και σε εφαρμοστές παθητικών συστημάτων. Γίνεται σε συνεργασία με το ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του ΤΕΕ, Πρεβελάκη και Γρεβενών.

Τι είναι το Passive House;

To «Παθητικό σπίτι», είναι ένα πρότυπο ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων με μία σειρά από σχεδιαστικές και κατασκευαστικές αρχές, που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη του εν λόγω προτύπου. Μάλιστα τα κτίρια που πληρούν τις προϋποθέσεις του, εξοικονομούν έως και 80% ενέργεια σε σχέση με τα συμβατικά κτίρια.

Μέχρι σήμερα, το σεμινάριο έχουν παρακολουθήσει 300 μηχανικοί με το πρόγραμμα του να περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Εισαγωγή στο παθητικό κτίριο
  • Οι βασικές αρχές του προτύπου Passive House
  • Κέλυφος: Μόνωση-Αεροστεγανότητα-Θερμογέφυρες
  • Το κούφωμα και ο υαλοπίνακας στο παθητικό κτίριο- προδιαγραφές – τοποθέτηση
  • Θέρμανση και ψύξη Παθητικού Κτιρίου
  • Το λογισμικό PHPP και το ενεργειακό ισοζύγιο
  • Ο αερισμός και η ποιότητα της εσωτερικής ατμόσφαιρας
  • Η οικονομία της κατασκευής
  • Κριτήρια Πιστοποίησης Passive House, Πρότυπο EnerPHit – Παραδείγματα Κτιρίων
  • Επίλογος – Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Για να παρακολουθήσει κανείς το σεμινάριο υπάρχουν δύο επιλογές:

Η πρώτη είναι ως μη μέλος του ΕΙΠΑΚ, καταβάλλοντας το ποσό των 50 ευρώ. Η πληρωμή πρέπει να γίνει στο λογαριασμό του ΕΙΠΑΚ στην τράπεζα Πειραιώς (ΙΒΑΝ  GR43 0172 1930 0051 9305 9610 644)  κι έπειτα πρέπει να αποστείλετε την απόδειξη με email στο info@eipak.org η με φαξ στο 211 4088417, μαζί με τα στοιχεία σας.

Η δεύτερη επιλογή είναι να εγγραφείτε μέλος στο ΕΙΠΑΚ με ετήσια συνδρομή, οπότε δικαιούστε μεταξύ άλλων και την παρακολούθηση αυτού του σεμιναρίου δωρεάν.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μιας και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - τροχαίο δυστύχημα: Οι απώλειες που βίωσαν οι δύο φίλοι

Ματθαίος - Έρντι

Ένας βαρύς πόνος που για πάντα θα βαραίνει την καρδιά και ένα "γιατί" που ίσως να μην βρει απάντηση.

Έτσι θα αναγκαστούν να ζουν απο δω και στο εξής τόσο οι συγγενείς του 21χρονου Έρντι όσο και του 17χρονου Ματθαίου Καραγιαννάκη.

Των δύο νεαρών που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα του Γαζίου όταν η μηχανή στην οποία επέβαιναν, προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού.

Η κηδεία του 17χρονου μαθητή έγινε σήμερα στις 11 το πρωί από τον Προφήτη Ηλία, τόπο καταγωγής του ενώ του 21χρονου φίλου του, θα γίνει στην Αλβανία από όπό όπου καταγόταν.
Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο άτυχος 17χρονος μαθητής είχε πάρει το όνομά του από τον θείο του, αδελφό του πατέρα του, που και εκείνος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις Μαλάδες το 1998.

Δεύτερη απώλεια βιώνει και η οικογένεια του Έρντι καθώς πριν λίγα χρόνια έχασε τον πατέρα του...

Ο θάνατος των δύο φίλων ήρθε να συγκλονίσει αλλά και να προβληματίσει τους πάντες και περισσότερο τις τοπικές αρχές οι οποίες εδώ και καιρό ζητούσαν, όπως υποστηρίζουν, παρεμβάσεις στο σημείο όπου χάθηκαν οι δύο νέοι.

Το κακό έγινε και τώρα είναι αργά για τα δύο παιδιά όμως όλοι ελπίζουν, αυτό να ήταν το τελευταίο αίμα που χύθηκε στην άσφαλτο.

Στον δρόμο όπου χάθηκαν οι δύο φίλοι, συχνά - πυκνά γίνονται κόντρες ανάμεσα σε αυτοκίνητα και μηχανές και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό...

Το βράδυ της Δευτέρας, φίλοι του Ματθαίου και του  Έρντι, συγκεντρώθηκαν στο σημείο της τραγωδία και με ριζίτικα τραγούδια και μαντινάδες, τους αποχαιρέτησαν...

Δείτε το βίντεο από τη "fonimaleviziou":

 

Γ.Π.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τροχαίο στην παραλιακή με τραυματία

Κρήτη: Δύο ιερείς φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό του 19χρονου

Ηράκλειο: Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό 19χρονου

 

 

ESPA BANNER