Κρήτη

Ηράκλειο

Πολιτισμός

Διάφορα

Απο αύριο η "Χώρα χωρίς γάτες" στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Ξεκινούν αύριο Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό οι παραστάσεις του έργου του Ευγένιου Τριβιζά  “Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ” σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη από την Θεατρική Ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου).

Οι παραστάσεις θα δίδονται καθημερινά έως και την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 8 το βράδυ. Το Σαββατοκύριακο (8,9/3 ) θα δοθούν και απογευματινές παραστάσεις στις 5.30 το απόγευμα.

Εισφορά 3 €

Για φοιτητές και ανέργους η είσοδος είναι Ελεύθερη.

Κρήτη

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

εμβόλιο AstraZeneca

Ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί η περίπτωση του 35χρονου Αλέξανδρου από την Ιεράπετρα, ο οποίος λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της Astrazeneca, παρουσίασε αρτηριακή θρόμβωση στο πόδι, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργείο στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο ίδιος άνδρας παρουσίασε και δεύτερη θρόμβωση -που ανιχνεύθηκε έπειτα από εξετάσεις- αυτήν τη φορά στις καρωτίδες και χρειάστηκε εσπευσμένα να κάνει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση, με το βασικό ερώτημα να παραμένει, το αν δηλαδή οι πολλαπλές θρομβώσεις που παρουσίασε ο νεαρός σχετίζονται  με τη χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 35χρονου, ο οποίος έχει και αυτός λάβει το ίδιο εμβόλιο, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν ο δεύτερος θρόμβος στις  καρωτίδες του γιού του προϋπήρχε, ή δημιουργήθηκε ξαφνικά.

 

Ειδήσεις σημερα

Τζανάκης: Τον Ιουλίο θα έχουμε ανοσία της τάξεως του 50% αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)