Κρήτη

Ηράκλειο

TOP

Comenius: Μαθητές από 7 Ευρωπαϊκά σχολεία φιλοξενούνται στο 2ο ΓΕ.Λ.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με τίτλο Move@t, μαθητές και εκπαιδευτικοί από συνολικά 7 Ευρωπαϊκά σχολεία φιλοξενούνται αυτή την εβδομάδα στο 2ο ΓΕ.Λ. της πόλης μας. Η συγκεκριμένη δράση, αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της Ευρωπαϊκής διάστασης μέσω της διακρατικής συνεργασίας των σχολείων.

Οι φιλοξενούμενοι, 29 στο σύνολο τους, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, ήδη ερευνούν και καταγράφουν θέματα που σχετίζονται με την υγιεινή διατροφή την άθληση και την υγεία. Προέρχονται από χώρες όπως η Πολωνία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας μάλιστα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν μία σειρά δραστηριοτήτων στο 2ο ΓΕ.Λ. ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στα αξιοθέατα και τα ιστορικά μνημεία της πόλης και των γύρω περιοχών. Μάλιστα οι 29 εκπρόσωποι των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών, θα έχουν συνεργασία και με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς όπως τους: ΚΠΕ Αρχανών, Συμβουλευτικό σταθμό νέων,ΚΕΣΥΠ Ηρακλείου -Κέντρο Συμβουλευτικής ,Προσανατολισμού, 1Ο ΕΠΑΛ ,educartoon, κ.λπ.

Τέλος, στις 11 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη, στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο χώρο του σχολείου όπου και θα παρουσιαστεί μία θεατρική παράσταση καθώς επίσης και εργασίες μαθητών μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Την ίδια ημέρα οι γονείς των παιδιών θα παραθέσουν γεύμα στο σχολείο με εδέσματα από την κρητική διατροφή. Παράλληλα θα υπάρξει μουσικό πρόγραμμα και χοροί ,από την μουσική και χορευτική  ομάδα του σχολείου.

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Η κατάσταση στα νοσοκομεία του νησιού

Οι ασθενείς στα νοσοκομεία με κορωνοϊό αυξάνονται ανησυχητικά

99 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Από αυτούς οι 25 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ και οι 22 είναι διασωληνωμένοι.

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 30 ασθενείς εκ των οποίων οι 11 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.

Στο Βενιζέλειο 21 ασθενείς εκ των οποίων οι 6 στη ΜΕΘ και οι 4 διασωληνωμένοι.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 32 ασθενείς εκ των οποίων οι πέντε στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι ενώ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 10 ασθενείς εκλ των οποίων ο ένας στη ΜΕΘ, χωρίς ωστόσο να έχει διασωληνωθεί. 

Στον Άγιο Νικόλαο νοσηλεύονται πέντε ασθενείς εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ ενώ στην Ιεράπετρα νοσηλεύεται ένας ασθενής.

Στη Σητεία και τη Νεάπολη δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Τσουνάμι" απειλών σε εκπαιδευτικούς από αντιεμβολιαστές γονείς

Θρήνος για την 22χρονη Σεβαστή - Είχε χάσει και τη μητέρα της

ESPA BANNER