Κρήτη

Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

"Τα δώρα της άνοιξης" ... στα Παραμύθια του Σαββάτου

paramythia_savvatou.jpg

Η Ελένη Μπετεινάκη συνεχίζοντας το ραντεβού με τους μικρούς -και τους μεγάλους- φίλους της, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στις 11.30 το πρωί θα μιλήσει για τα "δώρα της άνοιξης". 
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ένα κουκί κι ένα ρεβίθι έφτιαξαν ένα παραμύθι …ή μπορεί και δύο.

Παραμύθια που καλωσορίζουν την Άνοιξη, τα χελιδόνια, τα λουλούδια και όλες τις ομορφιές της φύσης. Παραμύθια που τα ΄φερε για μια ακόμα φορά εκείνο το γνωστό πια παραμυθοπούλι της Ελένης Μπετεινάκη που όλα τα ακούει, κι όλα της τα ψιθυρίζει για να μην χαθούν, να ειπωθούν, να ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο μέσα από ιστορίες που φτιάχνονται ξανά και αφηγούνται από την ίδια στα μικρά και μεγάλα παιδιά.

paramythia_ilios.jpg

paramythia_ilios.jpg, by meropi

Ιστορίες για τα « Δώρα της Άνοιξης», για εκείνο το πανώριο κι αθάνατο παλικάρι τον Ήλιο και την πεντάμορφη Μαργαρίτα μα και για τα τρία αδέλφια με τα τρία μαγικά φτερά!

Όλα αυτά και πολύ περισσότερα θα τα ακούσουμε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 , στις 11.30 το πρωί στο βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης», στα « Παραμύθια του Σαββάτου».

Κι αφού τούτη τη μέρα γιορτάζει το κουκλοθέατρο κι όλες οι κούκλες του κόσμου, εμείς μέσα από τις ιστορίες μας θα τις ζωντανέψουμε και ίσως κάτι μαγικό να συμβεί για μια ακόμα φορά!

Κι αν μας φτάσει ο χρόνος θα φτιάξουμε όμορφα λουλούδια να καλωσορίσουμε την Άνοιξη και τα χελιδόνια και την φύση που αρχίζει σιγά σιγά να ξυπνά …

Χίλια καλώς να ορίσετε…!»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο πολύπαθος κόμβος αργεί ακόμη - Πότε φεύγουν οι εγκαταστάσεις από τα Λινοπεράματα

κόμβος Αγίας πελαγίας

Τη δέσμευση του εργολάβου ότι ο πολύπαθος κόμβος Αγίας Πελαγίας θα παραδοθεί στην κυκλοφορία 16 Ιουνίου ή και λίγες ημέρες νωρίτερα έχει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ.Μενέλαος Μποκέας όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο κ.Μποκέας αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που υπήρχαν σε ένα έργο που εκτελείται απ ευθείας από το υπουργείο υποδομών και μεταφορών με κυριότερο τη μη πρόβλεψη στην αρχική μελέτη των λωρίδων επιτάχυνσης και επιβάδυνσης.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκπονηθεί νέα μελέτη και ενώ ο κόμβος ήταν έτοιμος, να σημειωθεί νέα μεγάλη καθυστέρηση αφού το οδικό έργο δεν μπορούσε να παραδοθεί καθώς δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

Κίνδυνος - θάνατος για τους οδηγούς

Σε μια άκρως τουριστική περιοχή όπου όμως διαμένουν μόνιμα χιλιάδες Ηρακλειωτών αυτό το σημείο καρμανιόλα ακόμη ταλαιπωρεί τους οδηγούς και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους αφού καθημερινά υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος την ώρα που θρηνούμε ήδη δεκάδες νεκρούς δηλ αποτελεί κίνδυνο- θάνατο..

Σε κάθε περίπτωση το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία και μένει να δούμε εάν τελικά παραδοθεί στο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν.

"Ανάσα" το 2032 για τα Λινοπεράματα

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό που υπάρχει για την ανάπλαση των Λινοπεραμάτων όταν απομακρυνθούν οι δραστηριότητες που φιλοξενούνται στην περιοχή όπως το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής,με υποδομές για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και πλήθος άλλων δράσεων.

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ θα σταματήσει να λειτουργεί μόλις ολοκληρωθεί το μέγαλο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής δηλ τα επόμενα 5 χρόνια ενώ συνολικά όλες οι υποδομές και δραστηριότητες που φιλοξενούνται εκεί για δεκαετίες αναμένεται να έχουν απομακρυνθεί έως το 2032 και να μεταφερθούν στην Κορακιά.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξάνονται οι γονείς που αντιδρούν - Εκτός σχολείου τα παιδιά τους

Ποιοι εργαζόμενοι θα χρειάζονται self test από Δευτέρα για να προσέλθουν στην εργασία τους