Κρήτη

Ηράκλειο

Αστυνομικά

Πανικός στις Μοίρες από πυροβολισμούς μέρα - μεσημέρι

πυροβολισμοι

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. στις Μοίρες προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει ένα άτομο που νωρίς το μεσημέρι έβγαλε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί σε σπίτι στην περιοχή των Καπαριανών μπροστά στα έντρομα μάτια ορισμένων κατοίκων που εκείνη την ώρα κυκλοφορούσαν στο δρόμο.  

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτήν την πράξη ενώ το θετικό τηυς υπόθεσης είναι ότι από το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς δεν υπάρχουν τραυματίες. 

Στο σημείο του επεισοδίου έσπευσαν άνδρες από το Α.Τ. Μοιρών προκειμένου να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία ενώ εκτιμάται ότι ο άγνωστος δράστης πυροβόλησε πάνω από μία φορά και στη συνέχει εξαφανίστηκε. 

Πληροφορίες του ekriti αναφέρουν ότι την ώρα που έπεσαν οι πυροβολισμοί, στο σπίτι ήταν μία γυναίκα η οποία πρόλαβε και είδε τον φερόμενο ως δράστη και μάλιστα, σύμφωνα πάντα με όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, φαίνεται να τον έχει κατονομάσει. Όλα έγιναν, λένε οι ίδιες πληροφορίες για κτηματικές διαφορές. 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Ψάχνουν να βρουν λύση για το κόστος των rapid test στα νοσοκομεία

φωτο αρχείου

Λύση στο θέμα της επιβάρυνσης του κόστους διενέργειας rapid test,που κοστίζει 20 ευρώ, σε συνοδούς ασθενών ή και ασθενείς προτού εισέλθουν στο ΠΑΓΝΗ και τα υπόλοιπα νοσοκομεία του νησιού, δρομολογεί η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης μετά τις έντονες διαμαρτυρίες πολιτών.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στο Μανόλη Αργυράκη η κ.Λένα Μπορμπουδάκη εξήγησε ότι έχει σταλεί έγγραφο από τις 2 Μαρτίου στα νοσοκομεία του νησιού για να βρεθεί λύση και να εξετάσουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα αν μπορούν να σηκώσουν το κόστος των τεστ και θα έπρεπε να έχει προχωρήσει η διαδικασία.

Επίσης είπε ότι έχουν σταλεί rapid test σε όλα τα νοσοκομεία ώστε να γίνονται δωρεάν στους πολίτες.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι ίσως και εντός της ημέρας, το αργότερο αύριο, θα έχει προσφορές από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα όπου οι συνοδοί ασθενών θα μπορούν δωρεάν να υποβάλλονται στο τεστ και εν συνεχεία να εισέρχονται στο νοσοκομείο εάν αυτό είναι αρνητικό.

Οι πολίτες παρά το γεγονός ότι θεωρούν αναγκαίο το τεστ για τον περιορισμό της διασποράς του ιού εντούτοις δηλώνουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στο κόστος, ζητώντας από την πολιτεία τη συνταγογράφησή του.

Το νοσοκομείο είπε ο κ.Χαλκιαδάκης δεν έχει την υποδομή για να ανταπεξέλθει σε μαζικά rapid test όπως ο ιδιωτικός τομέας και έτσι μετά και την ανάδειξη του θέματος από το Ράδιο Κρήτη και τις διαβεβαιώσεις τις 7ης ΥΠΕ ότι θα εξετάσει τη διενέργειά τους από πολίτες δωρεάν τώρα αναζητείται η λύση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του Βενιζελείου Νοσοκομείου κ.Γιώργος Χονδροζουμάκης δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ενημέρωση εάν θα γίνονται δωρεάν rapid test και έτσι υπάρχει η επιβάρυνση για ασθενείς και συνοδούς προκειμένου να εισέλθουν στο νοσοκομείο.

Επίσης ο κ. Χονδροζουμάκης είπε μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει εντολή από το υπουργείο Υγείας για κλείσιμο κλινικών εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων covid καθώς απαιτούνται σύνθετες διαδικασίες για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Στο όνομα» της πανδημίας περιστέλλονται θεμελιώδη δικαιώματα