Κρήτη

Ηράκλειο

Αστυνομικά

Αρκαλοχώρι: Ήθελε να ανοίξει το αυτοκίνητο αλλά ... έμεινε με την "όρεξη"

αυτοκινητο διαρρηξη

Αρκετά βιαστικός φαίνεται πως ήταν ένας νεαρός στο Αρκαλοχώρι στην προσπάθεια του να ανοίξει ένα αυτοκίνητο αφού με τις κινήσεις του πρόδωσε τις προθέσεις του με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του οχήματος και να χαλάσουν τα σχέδια του. 

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Σχοινιά Αρκαλοχωρίου. Ένας 19χρονος άνδρας από τη Βουλγαρία είχε βάλει στο μάτι το αυτοκίνητο ενός 68χρονου. Στην προσπάθεια του να αφαιρέσει το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του ο οποίος με άγριες διαθέσεις προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Ο νεαρός το έβαλε στα πόδια χωρίς ωστόσο να προλάβει να πάρει το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μαζί του. 

Την επόμενη ημέρα (10/6) ο 68χρονος, γνωρίζοντας τον νεαρό από τη Βουλγαρία, ειδοποίησε την αστυνομία υποδεικνύοντας στους αστυνομικούς τον νεαρό που προσπάθησε να του ανοίξει το όχημα. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν λίγη ώρα μετά και του φόρεσαν χειροπέδες. 

Γ.Π.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό