Κρήτη

Ηράκλειο

Αστυνομικά

Έτσι έστησαν τη διακίνηση των μεταναστών ο Κρητικός και οι άλλοι δύο

μετανάστες

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκαν τα τρία άτομα που σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης μεταναστών, η οποία αποκαλύφθηκε χθες στα νότια του νομού Ηρακλείου. Όπως έγραψε από νωρίς το πρωί το ekriti.gr, μεταξύ των τριών ατόμων είναι και ένας Κρητικός, ένας 72χρονος άνδρας που θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης μαζί με μια 59χρονη Βουλγάρα και έναν 34χρονο Αιγύπτιο (Δείτε ΕΔΩ). 

Και οι τρεις συνελήφθησαν χθες το πρωί, σε περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Φαιστού από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς, διευκόλυνσης και παράνομης εισόδου στη χώρα μη νόμιμων μεταναστών.

Επίσης, συνελήφθησαν 16 μη νόμιμοι μετανάστες υπήκοοι Αιγύπτου ηλικίας από 16 έως 34 ετών.
Ειδικότερα, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, σε συνεργασία και με τις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, εντοπίστηκαν σε ερημική παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Φαιστού, δεκαεπτά 17 μη νόμιμοι μετανάστες υπήκοοι Αιγύπτου.

Από την προανάκριση και την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο, ο 34χρονος ένας εκ των μη νόμιμων μεταναστών, επικοινώνησε με την 59χρονη και συμφώνησαν να τους παραλάβει με ιδιωτικό φορτηγό αυτοκίνητο, από συγκεκριμένο σημείο σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.  Άμεσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, εντοπίστηκε στο συμφωνηθέν σημείο το  αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 59χρονη με τον 72χρονο Κρητικό, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Από την συνεχιζόμενη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί έφτασαν στην Κρήτη μέσω θαλάσσης από την Αίγυπτο, το πρωί της 06.10.2015, όπου τους περίμεναν τέσσερα άγνωστα άτομα τα οποία και αναζητούνται, ένας εκ των οποίων είναι 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ και τους οδήγησαν σε ακατοίκητη οικία σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, όπου και παρέμειναν, ενώ τα άγνωστα άτομα απεχώρησαν. 

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  δύο εκ των μη νόμιμων μεταναστών (34χρονος και 20χρονος) διότι αρχικά δήλωσαν ψευδή στοιχεία. Το  φορτηγό αυτοκίνητο, κατασχέθηκε, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Κρήτη

Ο Σταύρος Αρναουτάκης για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης

Τί αναφέρει στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης για την επέτειο από την Εθνική Αντίσταση:

Ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, φωτίζει μια από τις πιο ηρωικές περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. 
Οι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με θάρρος και γενναιότητα πάλεψαν απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, βάζοντας τα θεμέλια για την απελευθέρωση της χώρας.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους αγωνιστές εκείνης της περιόδου, ως διαχρονικά σύμβολα του αγώνα για την Ελευθερία και την Πατρίδα.

 

ESPA BANNER