Κρήτη

Ηράκλειο

Αγροτικά

Στο πλευρό των αγροτών το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

εργατικο κεντρο ηρακλειου

To  Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους αγρότες, με τους συνδικαλιστές να δηλώνουν παρόντες στους αγώνες, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που αλλάζει την φορολόγηση των παραγωγών.
Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΕΚΗ τονίζει τα εξής:
"Θεωρούμε ότι η επικείμενη αύξηση της φορολόγησης θα αποτελέσει  τεράστιο  πλήγμα στον ήδη δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο της χώρας μας και θα οδηγήσει και αυτόν τον κλάδο της οικονομίας μας, σε καταστροφή. Τα αρνητικά αποτελέσματα θα είναι πολλαπλά, αφενός θα ανακόψει την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και αφετέρου η φορολόγηση, θα αποτελέσει αντικίνητρο για τους νέους να στραφούν στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας , σε μια περίοδο μάλιστα με υψηλά ποσοστά ανεργίας.
Να σημειωθεί ότι, φορολογείτε η αγροτική παραγωγή με άμεση συνέπεια την μείωση των ήδη πενιχρών εισοδημάτων των Κρητικών εργαζομένων που συμπληρώνουν τα εισοδήματα τους από έσοδα που προέρχονται από αγροτική ενασχόληση.
Επίσης η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα θα φέρει πολλαπλές νέες θέσεις εργατών και μπορεί πραγματικά να φέρει λύσει στο μείζον Εθνικό ζήτημα της ανεργίας.
Η αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση μας  είναι δεδομένη, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί  το επιβάλουν τα δίκαια αιτήματα των Αγροτών και ολόκληρης της Ελληνικής Κοινωνίας. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να αποσύρουν το σχέδιο νόμου για τον νέο φόρο στην αγροτική γη. Ο Αγροτικός τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς  πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας μας  και έχουμε υποχρέωση να τον στηρίξουμε".

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τροχαίο με δύο τραυματίες

ΕΚΑΒ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στη Μυρτιά Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφοφίες, από το τροχαίο στο οποίο εμπλέκεται ένα αγροτικό, τραυματίστηκαν δύο άτομα τα οποία παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκανστο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τραυματίες είχαν εγκλωβιστεί στο όχημά τους ωστόσο οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατάφεραν να τους βγάλουν σώους, σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή τους στο σημείο του συμβάντος.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τη βρήκε νεκρή με τραύματα στο κεφάλι - Πιθανό έγκλημα στο νησί

Ηράκλειο: Θλίψη για τον γνωστό ξενοδόχο που "έφυγε" από τη ζωή

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του