Κρήτη

Ηράκλειο

Αγροτικά

Ο Σπύρος Δανέλλης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

danelis2.jpg

Με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο Βουλευτής Ηρακλέιου Σπύρος Δανέλλης σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει:

Τα μέτρα για τη φορολόγηση και ασφάλιση των αγροτών είναι ανορθολογικά, ισοπεδωτικά, άδικα και γι’ αυτό καταστροφικά.  Η Κυβέρνηση όφειλε να έχει πρόγραμμα και σχεδιασμό κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τους Εταίρους ώστε η φορολόγηση των αγροτών να γίνει με τρόπο δίκαιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι  δύο χρόνια μετά την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, μόνη η Ελλάδα από τους 28 δεν έχει αποφασίσει ποιοι είναι οι ενεργοί αγρότες και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πέρασμα από το ιστορικό στο περιφερειακό μοντέλο κατανομής των άμεσων ενισχύσεων.

Το ΠΟΤΑΜΙ πιστεύει πως οι κατ’ επάγγελμα αγρότες όπως και οι ομάδες παραγωγών πρέπει να αντιμετωπίζονται (στο πλαίσιο φορολόγησης – ασφάλισης – πρόσβασης στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα) κατ’ αναλογία με τους λοιπούς Ευρωπαίους συναδέλφους τους.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η παράταξη Κουράκη απαντά στην αντιδήμαρχο για τις προκηρύξεις

Λότζια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και της δημοτικής κίνησης "Ηράκλειο 3.7.5", με φόντο τις προκυρήξεις για εργασία στο Δήμο Ηρακλείου και τα όσα απάντησε νωρίτερα η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.

Η παράταξη σε νεότερη ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Στα όσα η δημοτική αρχή και η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου έσπευσαν να απαντήσουν, στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, στο θέμα των παράνομων και καταχρηστικών προσλήψεων που πεισματικά προωθεί,  η κίνηση  «Ηράκλειο 3.7.5»  αναφέρει τα εξής:

Οι όροι των προκηρύξεων αυτών  είναι παράνομοι και  καταχρηστικοί. Αντίκεινται στο Σύνταγμα, στην Εργατική Νομοθεσία και στις διεθνείς εργατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει κατά καιρούς η χώρα μας.

Τέτοιους όρους, όσο κι αν προσπαθεί να νομιμοποιήσει η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, δεν πρόκειται να το πετύχει, γιατί απλά δεν υπάρχει σε κανένας νομικός, εργατικός, αυτοδιοικητικός, κοινωνικός ή ανθρωπιστικός κώδικας που να το δικαιολογεί".

Ανταπάντηση από τη Λότζια

Λίγο αργότερα, η δημοτική αρχή σε ανακοίνωση - απάντηση ανέφερε τα εξής:

"Σε απάντηση της - άλλα λόγια να αγαπιόμαστε – νέας ανακοίνωσης του «Ηράκλειο 3.7.5» και σχετικά με το κατά πόσον οι όροι των προκηρύξεων (στις οποίες έχουμε αναφερθεί ήδη) είναι παράνομοι και καταχρηστικοί, θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθούν και οι δεκάδες δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στην Κρήτη που έκαναν χρήση παρόμοιων όρων στις δικές τους προκηρύξεις, τι γνώμη έχουν. Μεταξύ των οποίων άλλωστε συμπεριλαμβάνονται και έγκριτοι νομικοί. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, ό,τι είχε να πει επί του θέματος, το είπε ήδη".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Στη "μάχη" του εμβολιασμού και 8 Κέντρα Υγείας

Κρήτη: Πέθανε επιχειρηματίας λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Κρήτη: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις