Κρήτη

Ηράκλειο

Αγροτικά

Κρήτη: Χαμόγελα στους παραγωγούς - Ανεβαίνει η τιμή στο λάδι

elaiolado.jpg

Καλή αναμένεται η φετινή ελαιοκομική περίοδος που ξεκινά, τόσο για την παραγωγή όσο και την ποιότητα του ελαιολάδου στην Κρήτη με  τα χαμόγελα να επιστρέφουν και πάλι στους παραγωγούς.

Πιο συγκεκριμένα η νέα ελαιοκομική σεζόν που βρίσκεται προ των πυλών δείχνει να έχει από το ξεκίνημα της τις καλύτερες προοπτικές και σε επίπεδο τιμών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρου του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης Γιώργο Ανδρεαδάκη, οι τιμές αναμένεται να κρατηθούν σε υψηλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα θα ξεκινήσουν για τις πρώτες ποσότητες που θα παραχθούν στο νησί μας στα 3,20 με 3,30 ευρώ το λίτρο , δηλαδή περίπου 20 με 30 λεπτά περισσότερο από πέρυσι.

​Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η τιμή ξεκίνησε στα 2,80 ευρώ το λίτρο και έφθασε μέχρι και τα 4 ευρώ ενώ τώρα πωλείται περίπου στα 3,50 με 3,60 ευρώ το λίτρο.

Όπως επεσήμανε ο κ.  Ανδρεαδάκης ένας σημαντικός λόγος που οι τιμές θα κρατηθούν σε υψηλά επίπεδα  για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο , είναι ότι η Ισπανία και η Ιταλία φέτος έχουν μειωμένη παραγωγή οπότε ,είναι αναμενόμενο το να στραφούν προς την χώρα μας και ιδιαίτερα προς την Κρήτη .

Όπως εκτιμά μάλιστα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης , η τιμή θα ανέβει και άλλο το επόμενο διάστημα. Ο ίδιος αναφέρει επίσης ότι η φετινή παραγωγή για την  Κρήτη υπολογίζεται να φθάσει τους 80.000 τόνους.

Μάλιστα και η ποιότητα του ελαιολάδου θα είναι πολύ καλή καθώς δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα δακοπροσβολής. «Φέτος αναμένεται να πάμε πιο καλά και στις εξαγωγές και στο βιολογικό ελαιόλαδο» επισημαίνει ο ίδιος. 

Ε.Σ.
 

Κρήτη

Νοσοκομεία Κρήτης - κορωνοϊός: Η νέα εικόνα με τους ασθενείς που έχουν νοσήσει

Νοσοκομεια

Ένας λιγότερος διασωληνωμένος ασθενής λόγω κορωνοϊού σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή είναι η εικόνα που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Συνολικά, σήμερα, νοσηλεύονται 39 ασθενείς εκ των οποίων οι 8 στις ΜΕΘ ενώ μόλις 3 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα η κατάσταση στα νοσοκομεία του νησιού έχει ως εξής:

Στο ΠΑΓΝΗ: Εννέα συνολικά ασθενείς εκ των οποίων οι 4 στην κλινική covid, οι 5 στις ΜΕΘ και από αυτούς οι 3 διασωληνωμένοι

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: 7 συνολικά ασθενείς, ένας στη ΜΕΘ και 6 στην κλινική covid 

Νοσοκομείο Χανίων: 15 στην κλινική covid

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 2 ασθενείς συνολικά και συγκεκριμένα ένας στην ΜΕΘ και ένας στην κλινική covid 

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 2 ασθενείς συνολικά και συγκεκριμένα ένας στην ΜΕΘ και ένας στην κλινική covid 

και τέλος 4 ασθενείς στην κλινική covid του Νοσοκομείου Σητείας.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Του έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα... κι ακόμη το μετανιώνει

Ηράκλειο: Τράκαρε, έφυγε και άφησε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Ενισχύεται με 4 νέες κλίνες ΜΕΘ