Κρήτη

Ηράκλειο

Αγροτικά

Κρήτη: Το τελειωτικό χτύπημα δέχθηκαν τα αμπέλια - Σταματά η εξαγωγή επιτραπέζιου!

σταφύλι

Το τελειωτικό χτύπημα φαίνεται πως προκάλεσε στα αμπέλια η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Δεκαπνταύγουσου, αλλά και νωρίς το απόγευμα  σε πολλές  αμπελουργικές περιοχές του νομού Ηρακλείου, λίγες ημέρες μετά τη χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ekriti.gr o πρόεδρος των Αμπελουργών  Κρήτης  Πρίαμος Ιερωνυμάκης μεγάλη καταστροφή έχει υποστεί το επιτραπέζιο σταφύλι αλλά και τα οινοποιήσιμα και τα σταφιδάμπελα με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να  βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν τους κόπους μιας χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι.

Ειδικότερα, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί  στις αμπελοκαλλιέργειες που βρίσκονται μεταξύ άλλων στις περιοχές Βενεράτο , Αυγενική , Δαφνές, καθώς επίσης και στον Προφήτη Ηλία, στις Αρχάνες αλλά και στο Κυπαρίσσι. Επίσης  καταστροφές καταγράφονται και στις περιοχές της Μεσαράς και της Πεδιάδας.

Να τονιστεί ότι  όπως δήλωσε ο κ.  Ιερωνυμάκης  την επόμενη εβδομάδα θα επιδιώξει  συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Αναπτυξης  με τον Υπουργό προκειμένου να του θέσει το θέμα και να του ζητήσει να ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ με προσωπικό προκειμένου να κάνει την εξατομίκευση.

Ο ίδιος ακόμη ανέφερε πώς λόγω του μεγέθους της καταστροφής σταματά η εξαγωγή του επιτραπέζιου σταφυλιού.

Το μόνο ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι αμπελουργοί έχουν δικό τους Ταμείο  και από εκεί αναμένεται να αποζημιωθούν για τις καταστροφές  που έχουν προκληθεί στα αμπέλια τους.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άνδρας έπεσε σε φρεάτιο

ΕΚΑΒ ΔΙΑΣΏΣΤΕΣ

Αναστάτωση επικράτησε νωρίτερα στις εγκαταστάσεις επιχείρησης στην Ανώπολη Χερσονήσου, όταν - σύμφωνα - με πληροφορίες, ένας άνδρας 20 περίπου ετών έπεσε σε ένα φρεάτιο.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε στο σημείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν τον άνδρα και τον μεταφέρουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΔ Κρήτης: Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή

Ηράκλειο: Στα ίχνη δύο αλλοδαπών για 34 κλοπές και 6 απόπειρες!

Κρήτη: 21 συλλήψεις στα αεροδρόμια

 

 

ESPA BANNER