Κρήτη

Ηράκλειο

Άλλα Σπορ

Θα κολυμπήσουν από τον Καρτερό μέχρι τη νήσο Ντία

μαραθωνιος

Ο Κολυμβητικός Μινωικός Μαραθώνιος, Κλάδειος Διαδρομή (Νήσος Ντία-Καρτερός) θα πραγματοποιηθεί κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2015.
Η ημέρα διεξαγωγής του πιο πάνω αγώνα θα καθοριστεί ανάλογα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων κολυμβητών με βατραχοπέδιλα ή αναπνευστική συσκευή, θα είναι περιορισμένος και θα επιτρέπεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, γιατί σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, οι Αθλητές μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο προστατευτικό σκουφάκι και γυαλιά κολύμβησης.
Οι αθλητές της κατηγορίας αυτής, προκειμένου το άθλημα να συμπεριληφθεί στους επίσημους αγώνες της Πανελλήνιας κατάταξης και αναγνώρισης, πέραν της ξεχωριστής κατάταξης, θα συμμετέχουν εκτός συναγωνισμού.
Οι κολυμβητές κατατάσσονται ξεχωριστά στην κατηγορία ανδρών γυναικών.
Οι κολυμβητές, ανάλογα με την ηλικία τους, κατατάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες:
1. Έως 19 ετών
2. Από 20-29 ετών
3. Από 30-39 ετών
4. Από 40-49 ετών
5. Από 50-59 ετών
6. Από 60-69 ετών
7. Από 70ετών και άνω 

Οι Κολυμβητικοί Όμιλοι ή Σύλλογοι, προκειμένου οι αθλητές τους να λάβουν μέρος στον Κολυμβητικό Μαραθώνιο, πρέπει να διαθέτουν ανάλογο σκάφος για τη συνοδεία τους. Στο σκάφος αυτό θα επιβαίνει ο προπονητής τους, ο οποίος θα τους παρακολουθεί και θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά τους.
Οι δεκαπέντε (15) συμμετέχοντες κολυμβητές (κατά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με το χρόνο, ημερομηνία και ώρα, κατάθεσης της αίτησης συμμετοχής τους στον αγώνα), θα συνοδεύονται από ισάριθμα σκάφη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ερασιτεχνικών Σκαφών Ηρακλείου, εφόσον διατίθενται. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να διαθέσουν δικό τους σκάφος.
Το ανώτατο όριο χρόνου διεξαγωγής (διάρκειας) του αγώνα, ορίζεται στις πέντε (5) ώρες.
Επιπρόσθετα οι κολυμβητές πρέπει να προσκομίσουν έγκαιρα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου – Λιμενική Αστυνομία ή στο Γραφείο του Συλλόγου Αποστράτων Λ.Σ. Κρήτης & Δωδεκανήσων που βρίσκεται στον Επιβατηγό Σταθμό του λιμανιού Ηρακλείου από ώρας 18:00-19:00 καθημερινά, πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση (από παθολόγο ή καρδιολόγο) στην οποία να αναγράφεται είναι ικανός να λαμβάνει μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες και να υπογράφει σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Την παραμονή του αγώνα όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες οφείλουν να παραβρεθούν μαζί με τους κυβερνήτες των συνοδών σκαφών, στα Γραφεία του Συλλόγου μας, προκειμένου να τους δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και να λάβουν γνώση του κανονισμού διεξαγωγής του.  Όσοι δεν εμφανιστούν ή δεν καταθέσουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά τους, αποκλείονται του αγώνα. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6974735685 – 6945354696.

Οι διοργανωτές
1. Σύλλογος Αποστράτων Λ.Σ. Κρήτης & Δωδεκανήσων
2. Δήμος Χερσονήσου
3. ΔΟΠΑΦΑΜΑΗ
4. Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
1. Κ.Λ. Ηρακλείου
2.Ραδιοτηλεοπτικοί Σταθμοί
3.Ημερήσιος Τοπικός Τύπος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.
2. ΔΟΠΑΦΜΑΗ
3. Δήμος Χερσονήσου

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αλκοτέστ και ενημέρωση από την Τροχαία σε καταστήματα εστίασης (φωτο)

Σε ταβέρνες και εστιατόρια η Τροχαία

Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο βρέθηκαν το  βράδυ του Σαββάτου στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου στο πλαίσιο της 15η Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς τροχαία Ατυχήματα». Οι αστυνομικοί της τροχαίας έστειλαν το μήνυμα ότι «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» και έκαναν προληπτικά αλκοτέστ στους πελάτες των καταστημάτων ενώ διένειμαν και ενημερωτικά φυλλάδια. 

 

Πρόκειται για μία δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών που έγινε από την Τροχαία Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», την Περιφέρεια Κρήτης και το Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι.

Όπως δήλωσε στο ekriti.gr ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας και Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Αστυνόμος Β' Στέλιος Καρακούδης"Ο οδηγός της παρέας" να γίνει συνήθεια και στην Ελλάδα. Σε κάθε μας διασκέδαση ορίζουμε ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας. Η υπηρεσία μας δίνει μεγάλυ βαρύτητα σε δράσεις που έχουν να κάνουν με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων".

 

Διαβάστε επίσης:

Ιδρυτές BioNTech: Σε 2-3 χρόνια θα έχουμε εμβόλια κατά του καρκίνου

Ηράκλειο: Θλίψη για τον αγαπητό δάσκαλο

Ηράκλειο: Στις φλόγες το ΙΧ - Σε πανικό ο οδηγός

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER