Κρήτη

Επιστήμη

Με δικό της Εργαστήριο Ενεργειακών Τεχνολογιών η Περιφέρεια Κρήτης

perif.jpg

Το δικό της Εργαστήριο Ενεργειακών Τεχνολογιών αναμένεται να αποκτήσει η Περιφέρεια Κρήτης .

Μάλιστα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται, με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη, σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση , σε συνεργασία με το ΤΕΙ και το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας, μεταξύ άλλων, ώστε να αποτυπωθούν οι ανάγκες, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας και να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «Interreg» αλλά και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Αποτελεί μία σημαντική προσπάθεια από την πλευρά της Περιφέρειας που δίνει μεγάλη έμφαση σε τέτοιες δράσεις
 
​Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στο ίδιο τραπέζι κάθισαν ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΙ Κρήτης καθώς κι εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας με σκοπό έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ενόψει των χρηματοδοτήσεων από τα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα, μετά από πρόσκληση της  αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας.
 
Οι προτάσεις αφορούσαν σε χρηματοδοτήσεις έργων ενέργειας, νέων τεχνολογιών και  καινοτομίας, ενώ θα τεθούν προς διαβούλευση σε μία από τις προσεχείς συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης.
 
Κύριος στόχος ήταν η παρουσίαση και  ανάλυση των σχετικών χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 και, κυρίως, οι οδηγίες χρήσης των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων. 
 
 
 
 
 
 

Κρήτη

Κρήτη: Αυτό είναι το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας

Μεγάλη Εβδομάδα

Διαφορετικός θα είναι και φέτος ο εορτασμός του Πάσχα εξαιτίας της πανδημίας. Οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα τελεστούν νωρίτερα, όπως και το "Χριστός Ανέστη", ενώ αυστηρά θα είναι τα μέτρα προστασίας.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, μετά από ομόφωνη απόφασή Της, ανακοινώνει ότι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης, για τις βραδινές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος, θα τηρηθεί το παρακάτω ωρολόγιο Πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ - Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ - Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ.ΤΡΙΤΗ - Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ - Ακολουθία του Νιπτήρος: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΠΕΜΠΤΗ - Ακολουθία των Θείων Παθών: ώρα έναρξης 18.30’

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου - περιφορά του Επιταφίου γύρω από τους Ιερούς Ναούς: ώρα έναρξης 18.30’

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ - Κωδωνοκρουσία σε όλους τους Ι. Ναούς στίς 20.30’ καί στη συνέχεια η Ακολουθία της Παννυχίδος, η Τελετή της Αναστάσεως, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

H Eκκλησία της Κρήτης προσκαλεί τον λαό του Θεού να συμμετάσχει στις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά και στο μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου ο ουράνιος πνευματικός κόσμος συναγάλλεται και συνευφραίνεται με τον επίγειο και ορατό κόσμο μας.

Η Εκκλησία της Κρήτης, για άλλη μια φορά, προτρέπει τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα που θεσπίζει η Ελληνική Πολιτεία, με υπευθυνότητα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, κατά τη συμμετοχή τους στις Ι. Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου

Ηράκλειο - κορωνοπάρτι: Ξεσάλωσαν μέσα στο Πανεπιστήμιο