Κρήτη

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις στη Κρήτη με φόντο την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

ρευματοπαθεια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου) ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης διοργάνωσε εκστρατεία ενημέρωσης για τα ρευματικά νοσήματα στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Κρήτης (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιο Νικόλαο).

Υπολογίζεται πως στην Ελλάδα περίπου 2.500.000 άτομα πάσχουν από κάποιο ρευματικό/μυοσκελετικό νόσημα, ενώ περίπου 100.000 άτομα πάσχουν από φλεγμονώδεις αρθρίτιδες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα η ψωριασική αρθρίτιδα και η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα. Τα νοσήματα αυτά επηρεάζουν δραματικά την οικογενειακή και κοινωνική ζωή των πασχόντων ενώ 1 στους 2 αναγκάζεται να εγκαταλείψει την εργασία του κατά την πρώτη δεκαετία της νόσου στις ηλικίες μεταξύ 19 – 65 ετών. Η πρώιμη παρέμβαση σε όλα τα ρευματικά νοσήματα είναι εξαιρετικά σημαντική. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά την πορεία της νόσου, καθώς κλινικές μελέτες στην πρώιμη ρευματοειδή αρθρίτιδα καταδεικνύουν ότι η άμεση θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή της αρθρικής καταστροφής σε υψηλό ποσοστό.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, με την πρόοδο της ρευματολογίας και την εμφάνιση νέων καινοτόμων φαρμάκων, έχει βελτιωθεί πολύ η ποιότητα ζωής των ασθενών. Σημαντική όμως είναι και η βελτίωση της εργασιακής ζωής των ρευματοπαθών, όταν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τα νοσήματα τους.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα κρούσματα στην περιοχή προκαλούν ανησυχία

κρούσματα κορωνοϊού

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην περιοχή του Δήμου Βιάννου και συγκεκριμένα στον Αμιρά, ο εντοπισμός αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού, γεγονός που κινητοποίησε τις υγειονομικές αρχές.

Την ερχόμενη Δευτέρα, μάλιστα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει στην περιοχή rapid test στον πληθυσμό.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Της έκαναν πενταπλή δόση του εμβολίου!

Ηράκλειο: Μαθητές διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό μετά την κηδεία συμμαθητή τους

 

ESPA BANNER