Κρήτη

Διάφορα

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο Αρκάδι από την Περιφέρεια Κρήτης

Ανοιχτό κάλεσμα για όση το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή φορέων και πολιτών στην Παγκρήτια συγκέντρωση στο Αρκάδι (στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής) κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στην «κλειστή» Μεσόγειο, απευθύνει η Περιφέρεια Κρήτης που είναι συνδιοργανωτής της συνάντησης. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που θα είναι ομιλητής στην συγκέντρωση, σε μήνυμα του ζητεί την παρέμβαση του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποτροπή της πυρόλυσης των χημικών όπλων στην «κλειστή» Μεσόγειο, επισημαίνοντας τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή, επικαλούμενος τους φόβους και τις επιστημονικές εκτιμήσεις ειδικών ερευνητών. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρεται στις ενέργειες αντίδρασης της Περιφέρειας, που από την πρώτη στιγμή ανέπτυξε συντονιστικό ρόλο και ήρθε σε επικοινωνία για κοινή αντίδραση με νησιά της Μεσογείου, την Ιταλία, Ελληνικές Περιφέρειες, ενώ για το όλο θέμα έγινε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στάλθηκε επιστολή αντίδρασης στους Υπουργούς Εξωτερικών, ΥΠΕΚΑ ευρωβουλευτές κ.α.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τροχαίο με δύο τραυματίες

ΕΚΑΒ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στη Μυρτιά Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφοφίες, από το τροχαίο στο οποίο εμπλέκεται ένα αγροτικό, τραυματίστηκαν δύο άτομα τα οποία παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκανστο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τραυματίες είχαν εγκλωβιστεί στο όχημά τους ωστόσο οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατάφεραν να τους βγάλουν σώους, σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή τους στο σημείο του συμβάντος.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τη βρήκε νεκρή με τραύματα στο κεφάλι - Πιθανό έγκλημα στο νησί

Ηράκλειο: Θλίψη για τον γνωστό ξενοδόχο που "έφυγε" από τη ζωή

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του