Κρήτη

Διάφορα

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έστειλε το ΕΚΗ για τα χημικά

Επιστολή προς τον  Πρόεδρο της Ελληνικής  Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έστειλε  η  Διοίκηση  του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου, με αφορμή την επιχειρούμενη καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο. Το ΕΚΗ  ζητά από τον πρόεδρο, σαν πρώτος πολίτης αυτής της χώρας, να αποτρέψει αυτό το έγκλημα και του επισημαίνει ότι δεν πρέπει  να είναι συνυπεύθυνος σ’ αυτή την προδοσία.

 

ΠΡΟΣ

ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Στις 20/7/2012 σας είχαμε στείλει επιστολή και αναφέραμε την ανικανότητα της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πραγματικά δύσκολη κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σας αναφέραμε ότι οι  εφαρμοζόμενες πολιτικές παραμένουν σταθερά ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του μόχθου.

Πολιτικές που θα εξαντλήσουν μισθολογικά, φοροδοτικά και ταυτόχρονα περιθωριοποιούν – φτωχοποιούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα. Επιλογές, που ενισχύουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους επιτρέπει συστηματικά να φοροδιαφεύγουν, να φοροκλέπτουν, να επιβάλλουν μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις και τριτοκοσμικές  αμοιβές  και γενικά να θησαυρίζουν από το μόχθο των ελλήνων εργαζομένων.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Δυστυχώς δεν μας απαντήσατε.

Τώρα απευθυνόμαστε πάλι σε σας γιατί αντιμετωπίζουμε και πάλι την ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, την λειψανδρία αυτών που  υποτίθεται μας εκπροσωπούν  στο Ελληνικό κοινοβούλιο, για ένα τεράστιο θέμα  για τον Κρητικό λαό και όλους τους Έλληνες.  Ή μήπως και εσείς δεν το γνωρίζετε;

Κύριε Πρόεδρε,

Σε πειραματόζωο μετατρέπουν οι ΗΠΑ τη Μεσόγειο, καθώς πάνω στο Αμερικανικό πλοίο «CAPE RAY» θα γίνει η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Μετά την άρνηση της Νορβηγίας, Γερμανίας, Βελγίου, Αλβανίας, επιλέχτηκε με μυστικές συμφωνίες. Ποιος άλλος, ο «συνήθης ύποπτος» η Ελλάδα μας, μόνο που αυτοί που αποφασίζουν ντόπιοι και ξένοι δεν νομιμοποιούνται πλέον από τον Ελληνικό λαό. Πόσο μάλλον  όταν θέλουν να μας επιβάλλουν φόβο και τρόμο με τοξική βόμβα στην Μεσόγειο  Δυτικά της Κρήτης.

Οι επιστήμονες του «Δημόκριτου» και του «Πολυτεχνείου Κρήτης» και όλες οι επιστημονικές οργανώσεις  κάνουν λόγο για μια εξαιρετικά επικίνδυνη με απρόβλεπτες συνέπειες  πράξη  που απειλεί τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της Ανατολικής Μεσογείου και ολόκληρης της χώρας.

Παρά την αδιαφάνεια  και την μυστικοπάθεια των Κυβερνώντων, αν και είχαν λάβει γνώση του θέματος εδώ και αρκετό καιρό, απέκρυψαν από τον Ελληνικό λαό  ένα τόσο σοβαρό θέμα. Οι φορείς στην Κρήτη αναδείξαμε έστω και αργά την επικινδυνότητα που υποκρύπτει η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας με ΠΙΛΟΤΙΚΟ πρόγραμμα στην Μεσόγειο.

 

Κύριε Πρόεδρε,

Έχουμε όλες τις μελέτες και γνωματεύσεις επιστημονικών φορέων που μιλούν για έγκλημα εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Κύριε Πρόεδρε,

Σαν πρώτος πολίτης  αυτής της χώρας, μπορείτε να αποτρέψετε  αυτό το έγκλημα. Δεν πρέπει  να είστε συνυπεύθυνος σ’ αυτή την προδοσία.

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει με την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας. 

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ                                   ΒΟΡΓΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι έλεγχοι Ορκωτών λογιστών στους ΤΟΕΒ και το έλλειμα χιλιάδων ευρώ

φωτο αρχείου

Σε ευρύ διαχειριστικό έλεγχο των ΤΟΕΒ(Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του νόμου 4546/2018 που προβλέπει την εποπτεία των ΤΟΕΒ της χώρας από τις Περιφέρειες.

Αφορμή για τη διενέργεια των ελέγχων αυτών ήταν και η υπόθεση στον ΤΟΕΒ Ινίου - Μαχαιρά - Μοναστηρακίου υπόθεση που είχε αναδείξει πριν μερικούς μήνες το Ράδιο Κρήτη με το έλλειμμα στα έσοδα 133.000 περίπου που διαπιστώθηκε στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο σημερινός πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ινίου κ.Γιάννης Ρολάκης είπε ότι η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται πρώην υπάλληλος του Οργανισμού έχει πάει ήδη στον εισαγγελέα και έχει υποβληθεί μήνυση.

"Τώρα οι Ορκωτοί λογιστές θα ελέγξουν όλα τα στοιχεία των τελευταίων ετών και τότε θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα" επεσήμανε ο πρόεδρος.

Μάλιστα ανέφερε ότι παρά το έλλειμμα ο ΤΟΕΒ με την χρηστή διαχείριση ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις του και είναι ένας βιώσιμος Οργανισμός.

Οι έλεγχοι των ΤΟΕΒ βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης με τους ορκωτούς λογιστές Μανόλη Διαμαντουλάκη και Κώστα Αντωνακάκη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης η γενική Διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Ραπτάκη και το στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Ηρακλείου Μαρία Κοροβέζου.

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ψάχνουν απαντήσεις για το "ορφανό" μεταλλαγμένο κρούσμα

Ηράκλειο: Δολιοφθορές και... δυναμιτάκια σηκώνουν στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά!