Κρήτη

Διάφορα

Γερμανός υφυπουργός στο Ηράκλειο για τα εγκαίνια της Σχολής Κατάρτισης

Μετά την Αθήνα, εγκαινιάζεται και στην Κρήτη η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης που λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες με τα γερμανικά πρότυπα εκπαίδευσης με τη συγχρηματοδότηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και την οργανική υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. 

Η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης της Κρήτης είναι η δεύτερη που λειτουργεί μετά τη σχολή της Αθήνας, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ .Το έργο υποστηρίζεται από Γερμανικούς και Ελληνικούς φορείς, όπως η TUI Deutschland, το Πανεπιστήμιο του Οσναμπρούκ, η DEKRA Akademie, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και ο ΟΑΕΔ αλλά και από τα συναρμόδια ελληνικά και γερμανικά υπουργεία.

Βάσει του ωρολογίου προγράμματος, που έχει διάρκεια τρία έτη, τον χειμώνα πραγματοποιείται η θεωρητική εκπαίδευση και το καλοκαίρι η πρακτική, ενώ οι σπουδαστές αμείβονται με το 75% του βασικού μισθού.

Στην Κρήτη η Σχολή λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ, στο Ηράκλειο, με ένα τμήμα για τις ειδικότητες των επισιτιστών, όπου προσφέρονται συνολικά 30 θέσεις εκπαίδευσης. 

Τα εγκαίνια της σχολής θα πραγματοποιηθούν στις 25 Φεβρουαρίου, παρουσία του Γερμανού κοινοβουλευτικού υφυπουργού του ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας και Έρευνας Τόμας Ράχελ, ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. 

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό όλοι οι εταίροι που συνεργάστηκαν για να λειτουργήσει στην Ελλάδα το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα διττού μοντέλου εκπαίδευσης και ειδικότερα Αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Παναγής Καρέλλας, ο Γεν. Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Αθανάσιος Κελέμης, η Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του ΟΑΕΔ κα Αθανάσια Θεοδωρίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης και τέλος, ο επικεφαλής Εκπαιδευτικής Πολιτικής της DEKRA, κ. Peter Littig. Στα εγκαίνια θα καλωσορίσουν ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου, καθώς και ο νέος Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Peter Schoof. Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι των Υπουργείων Τουρισμού και Παιδείας, ενώ ο αγιασμός της Σχολής θα γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο   Κρήτης, Ειρηναίο.

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις που προσφέρουν εργασία σε όσους φοιτούν στο πρόγραμμα είναι οι Airotel, Aldemar Hotels, Atlantica Hotels & Resorts, Aquila Hotels, Candia Maris, Creta Maris, Grecotel SA, G. Kipriotis & Sons Lt., Robinson Hellas, Sunshine Village, Elounda Bay Palace και Elounda Blue κ.α. 

 

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης