Κρήτη

Διάφορα

Ομογένεια

Δράση Συλλόγων

Ο Όμιλος Κρητικής Παράδοσης του Σίδνεϋ

Στις 11 Φεβρουαρίου 1998 δημιουργήθηκε ένας φορέας της Κρητικής παράδοσης στο Σύδνεϋ, με την επωνυμία"ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ". Ο φορέας αυτός δεν είναι τίποτα άλλο από τη μετάλλαξη της Μουσικοχορευτικής Σχολής ΠΛΑΤΥΡΡΑΧΟΣ. 
Τον ΟΜΙΛΟ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ στηρίζουν όλοι εκείνοι οι συμπατριώτες μας και οι φίλοι τους που επί χρόνια τώρα βρίσκονται στο πλάι του νεαρού χοροδιδάσκαλου και μουσικού και χαίρονται το έργο του.

 

Πως περιγράφουν οι ίδιοι τους στόχους και τις δραστηριότητες τους:

"Οι παλμοί της Κρήτης είναι και δικοί μας παλμοί. "

Ένα ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ οργάνωσης και κινητοποίησης των Κρητών του Σύδνεϋ ήταν από τα πράγματα αναγκαίο. Αυτή την αναγκαιότητα επιχειρούμε να υλοποιήσουμε με τον ΟΜΙΛΟ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. 

ΔΕΝ αντιστρατευόμεθα κανένα από τα υπάρχοντα Κρητικά Σωματεία στην πολιτεία μας. Σεβόμαστε την ύπαρξή τους, τιμούμε τη δράση και την ιστορία τους και επιζητούμε τη συνεργασία τους. 
Εμείς θα δραστηροποιηθούμε με την παράδοση του τόπου καταγωγής μας, με την πνευματική μας κληρονομιά. Επιθυμούμε να αφήσουμε κάτι στις γενιές που έρχονται. Να τις γαλουχίσουμε με τα ιερά νάματα της φυλής μας, να τις φορτώσουμε με την ευθύνη να είναι Κρητικοί, άσχετα αν ζούνε χιλιάδες μίλια μακριά από τον τόπο που είδαν το φως της ζωής οι γονείς τους. 
Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας για να δημιουργήσουν μέσα από πολύμορφες επικοινωνίες και συναντήσεις, το ζεστό Κρητικό συντρόφιασμα στη ζωή, στη δράση και στη σκόλη, στη χαρά και στον πόνο, στο στοχασμό και στ'όνειρο, έτσι για να νοιώσουμε ξανά τον παλμό της αιωνόβιας Κρήτης να μας σμίγει και πάλι σε καινούριες αναζητήσεις. Να ξαναβρούμε πάλι την ομορφιά της ζωής που σήμερα περνά φοβερή και πολύπλευρη κρίση, να τονώσουμε τους ωραίους θεσμούς της αγνής επικοινωνίας, της ανθρωπιάς και της πηγαίας καλοσύνης που έλειψαν στούς καιρούς μας. 
Πιστεύουμε πως όλα τούτα τα κουβαλάει η Κρήτη μέσα της, στο πέρασμα του καιρού και η επιστροφή μας στις ρίζες της Κρήτης, θα μας κάνει να ζήσουμε τη δική της ομορφιά και να απαλλαχτούμε από άλλους τρόπους ζωής και διασκέδασης που δηλητηριάζουν κάθε μέρα και πιο πολύ τη ζωή μας. 
O ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ φιλοδοξεί να γίνει ένας φορέας που θα μας κάνει να γευτούμε την ομορφιά της Κρητικής παράδοσης σε όλους τους τομείς της ζωής. Για το σκοπό αυτό στηρίζουμε την προσπάθεια που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια τα παιδιά μας για να προβάλλουν μέσω του χορού της μουσικής του τραγουδιού, του θεάτρου αργότερα την παράδοση της Κρήτης μας. Γι αυτό στις 11 Φεβρουαρίου αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα συμβούλιο που σκοπό έχει με τη στήριξή του να τους δίνει φτερά για να οραματίζονται και να δημιουργούν. 
Ξέρουμε πως η εποχή μας είναι σκληρή και ωφελιμιστική και θα συναντήσουμε δυσκολίες και εμπόδια. Παράλληλα όμως ξέρουμε πως πρέπει να αγωνιστούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ξέρουμε επίσης κάτι πιο σημαντικό και παρήγορο. Πως οι συμπατριώτες και οι φίλοι μας μπορούν να στεριώσουν κάθε όμορφη πρωτοβουλία, όταν είναι για των παιδιών μας την προκοπή και τη συνέχιση της παράδοσης της Κρήτης μας.

Κρήτη

Καιρός στην Κρήτη: Εξασθενούν οι βοριάδες, ανεβαίνει η θερμοκρασία- ΒΙΝΤΕΟ

ανοδος θερμοκρασιας

Αίθριος προβλέπεται για σήμερα ο καιρός που θα επικρατήσει στην Κρήτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ κυρίως στα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ:

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού