Κρήτη

Αστυνομικά

Χιλιάδες παραβάσεις και εκατοντάδες συλλήψεις το τελευταίο τριήμερο στην Κρήτη

Σημαντικά αποτελέσματα επέφεραν οι έλεγχοι των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης το προηγούμενο τριήμερο με στόχο την πρόληψη, αλλά και την καταστολή παραβατικών συμπεριφορών.

Συγκεκριμένα στα χέρια των αστυνομικών αρχών έπεσαν 187 άτομα για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν 1.686 παραβάσεις.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 504 άτομα, ενώ ελέγχθηκαν 2.507 οχήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:  

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Κρήτης, πραγματοποίησαν, την 20.06 έως και 22.06.2014, τριήμερο ειδικών αστυνομικών δράσεων, με στόχο κυρίως την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της παραβατικότητας.

Οι εξορμήσεις αυτές, που οργανώθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Νήσου, είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά, τη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη ζωοκλοπή, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στα σημαντικά αποτελέσματα των εξορμήσεων, περιλαμβάνεται η σύλληψη (187) ατόμων για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ως εξής :

83 άτομα για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,

 

 

 • 12 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικές αποφάσεις,

 • 28 άτομα για νομοθεσία περί αλλοδαπών,

 • 3 άτομα για νομοθεσία περί ναρκωτικών,

 • 2 άτομα για νομοθεσία περί όπλων,

 • 5 άτομα για νομοθεσία περί ζωοκλοπής,

 • 1 άτομα για νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων,

 • 5 άτομα για επαιτεία και

 • 48 άτομα για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.686) παραβάσεις εκ των οποίων:

 

 • 1.453 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.),

 • 108 υγειονομικού ενδιαφέροντος και

 • 125 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί ναρκωτικών, περί προστασίας ανηλίκων, περί αλλοδαπών, περί όπλων κ.α.)

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων:

 

 • ελέγχθηκαν (2.507) οχήματα και

 • προσήχθησαν (504) άτομα

Kατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2 πολεμικά τυφέκια, 2 πιστόλια, περίστροφο, 9 γεμιστήρες, ξιφολόγχη, φυσίγγια και διάφορα είδη παρεμπορίου.

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυξήθηκαν οι χρήστες ψυχοφαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα

ψυχοφαρμακα

Προβληματισμό προκαλούν τα ευρήματα έρευνας που διενεργήθηκε μέσα από τη συνεργασία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του ΚΕΘΕΑ στο Ηράκλειο και αποτυπώνει τις διαστάσεις του προβλήματος στις οικογένειες μετά το πολύμηνο λοκντάουν και τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς πολλών συμπολιτών μας.

Όπως δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την Ελένη Μπουρμά, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ, Στέλιος Βοργιάς, καταγράφηκε αύξηση και μάλιστα, σε ποσοστό 15%, των πολιτών που στηρίζονται στη χορήγηση ψυχοφαρμάκων, και μάλιστα όχι ήπιων, στην περιοχή του Ηρακλείου!

Πρόκειται για πολύ ανησυχητικά στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βοργιάς, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει ανάλυση και ίσως χρειαστεί νέα έρευνα εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τους εκπροσώπους του οποίου, όπως είπε, το ΕΚΗ θα έρθει σε επαφή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αφενός η πολυετής οικονομική κρίση, στη συνέχεια η πανδημία με τις αναστολές εργασίας, τον εγκλεισμό και τώρα η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οδήγησαν τους πολίτες σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο!

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Βγήκαν οι σιδηρολοστοί... για μία θέση πάρκινγκ!

Κρήτη: Νέα "καραβιά" προσφύγων - Πού θα φιλοξενηθούν

ESPA BANNER