Κρήτη

Αστυνομικά

Το πρώτο επεισόδιο του 2015 στο Ηράκλειο - Επιτέθηκαν σε γνωστό επιχειρηματία

Αναστάτωση προκλήθηκε και πάλι το πρωί της Πρωτοχρονιάς σε δρόμο του Ηρακλείου όταν δύο νεαρά άτομα γεννημένα το 1987 και 1982 αντίστοιχα, επιτέθηκαν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους σε ιδιοκτήτη καντίνας που βρίσκεται στην λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr , ήταν λίγο πριν τις 7 το πρωί όταν τα δύο αδέλφια, προκάλεσαν φθορές στην επιχείρηση ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν και στον ιδιοκτήτη της, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν σωματικές βλάβες

Στο σημείο δημιουργήθηκε αναστάτωση από τους θαμώνες των γύρω μπαρ που εκείνη την ώρα έβγαιναν για να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Οι δράστες κατάφεραν μέσα στη σύγχυση να ξεφύγουν, όμως η ομάδα ΔΙ.ΑΣ που περιπολούσε εκεί κοντά, κατάφερε λίγη ώρα αργότερα να τους εντοπίσει και να τους φορέσει χειροπέδες.

Πρόκειται για δύο Ρομά, εκ των οποίων ο ένας, λένε οι πληροφορίες, διαμένει στον καταυλισμό της Ν. Αλικαρνασσού ενώ ο άλλος σε περιοχή του Ηρακλείου. Να σημειωθεί ότι για την επίθεση και τις σωματικές βλάβες που υπέστη ο ιδιοκτήτης της γνωστής επιχείρησης, έχει παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση. 

του Γιώργου Ι. Παπαδάκη

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα - Yδατοδρόμιο: Υπεγράφη η σύμβαση προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων

υδατοδρόμιο

Υπεγράφη στα Γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Ένωσης Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Ι.Κ.Ε. & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. σύμβαση Υποστήριξης προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, ύψους 22.905,03€.

Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει τη σύνταξη τριών μελετών, ενός ολοκληρωμένου τεχνικού φακέλου και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε τα εξής: « Ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Κοριτσάκι κατάπιε βίδα - Την αφαίρεσαν από τον πνεύμονα (φωτο)