Κρήτη

Αστυνομικά

Το νέο ΔΣ της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας

ελας

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας μετά την πρόσκληση του πλειοψηφούντος στις αρχαιρεσίες της Ένωσης, Aστυνόμου B΄ Καρακούδη Στυλιανού.

Κατά τη συνεδρίαση συγκροτήθηκε σε σώμα για την επόμενη τριετή θητεία το νέο Δ.Σ. της Π.ΕΝ.Α.Α. με την ακόλουθη σύνθεση : 

arheio_lipsis.png

arheio_lipsis.png, by gpapadakis

Πρόεδρος : Αστυνόμος Β΄ Καρακούδης Στυλιανός του Α.Τ. Αρκαλοχωρίου

Γεν. Γραμματέας : Αστυνόμος Β΄ Ζερβάκης Πέτρος του Τ.Τ. Αγίου Νικολάου

Α΄ Αντιπρόεδρος: Αστυνόμος Α΄ Παπαθανασίου Ελένη της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης

Β΄ Αντιπρόεδρος : Αστυνόμος Β΄ Αντωνάκης Αδαμάντιος του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου

Ταμίας : Υπαστυνόμος Α΄ Παυλίδου Σοφία της Δ.Α. Ηρακλείου

Μέλος : Αστυνόμος Β΄ Μαραβελάκης Ιωάννης της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου

Μέλος : Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παραδεισανός Αδάμ του Τ.Δ.Α. Ρεθύμνο

Με δηλώσεις του στο ekriti.gr ο πρόεδρος της ΠΕΝΑΑ Στέλιος Καρακούδης ευχαριστεί εκ μέρους της Ένωσης, όλα τα μέλη που στήριξαν και υποστήριξαν το μέχρι τώρα έργο της. Όπως λέει, οι στόχοι του νέου ΔΣ είναι οι ίδοι με πριν όσον αφορά σε θέματα οικονομικής, υπηρεσιακής και θεσμικής φύσεως. 
Ο Κ. Καρακούδης συνεχίζει λέγοντας πως στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει ανησυχία για το μέλλον όπως συμβαίνει με όλους τους εργαζόμενους καθώς κι εκείνοι, έχουν υποστεί μειώσεις το μισθό του έως και 40%. 
Αυτό που περιμένουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι να εφαρμοστεί στο 100% η απόφαση του ΣτΕ που προβλέπει επιστροφή των περικοπών στους μισθούς των ένστολων. καθώς μέχρι τώρα, όπως σημειώνει ο κ. Καρακούδης, έχει εφαρμοστεί κατά το ήμισυ. 
Αναφορικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Καρακούδης σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει μία αναδιάρθρωση ουσιαστική που να βοηθήσει πραγματικά στη λειτουργία του Σώματος. Είμαστε σε επαγρύπνηση για το θέμα αυτό, καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΕΝΑΑ. 

του Γιώργου Ι. Παπαδάκη

Κρήτη

Διαγράφεται το πρόστιμο στον Κρητικό που μετέφερε την πεθερά του στο νοσοκομείο

Έλεγχοι

To κοινωνικό της πρόσωπο για ακόμα μία φορά επέδειξε η Αστυνομία στην Κρήτη με αφορμή το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε πολίτη από τον Άγιο Νικόλαο, που χρειάστηκε να μεταφέρει εσπευσμένα συγγενικό του πρόσωπο στο ΠΑΓΝΗ, τις προηγούμενες ημέρες.

Το θέμα έλαβε έκταση μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη με τον πολίτη να περιγράφει το περιστατικό στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη. 

Το θέμα έγινε γνωστό στην τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και προσωπικά στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Αντώνη Ρουτζάκη κι έτσι το θέμα φαίνεται προς οδεύει προς λύση.

Κι αυτό γιατί όπως ενημερώθηκε το Ράδιο Κρήτη, η Τροχαία του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο έχει καλέσει τον συγκεκριμένο πολίτη να υποβάλλει ένσταση και αφού παρουσιάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι όντως μετέφερε την πεθερά του στο νοσοκομείο, τότε θα διαγραφεί το πρόστιμο.

Όλα έγιναν στις 9 Ιανουαρίου ο νεαρός άνδρας χρειάστηκε να μεταφέρει την πεθερά του η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, και από εκεί οι γιατροί την παρέπεμψαν εκτάκτως για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο προσφέρει τριτοβάθμια περίθαλψη.

Στο δρόμο του γυρισμού επί του ΒΟΑΚ, τον σταμάτησε κλιμάκιο της αστυνομίας προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος. Ο άνδρας εξήγησε στον αστυνομικό το λόγο μετακίνησής του από τον ένα νομό στον άλλο, δείχνοντας και το χαρτί νοσηλείας, που έφερε τις υπογραφές των γιατρών.

Ο αστυνομικός του είπε ότι το χαρτί δεν ισχύει ως τεκμήριο, κόβοντας του πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Νέος ΒΟΑΚ: Σήραγγες 40 χλμ και νέες γέφυρες από Νεάπολη έως Χανιά!

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα...

Ηράκλειο: Ευχάριστα νέα για την 41χρονη μητέρα στην Εντατική