Κρήτη

Αστυνομικά

Τι πρότεινε η Εισαγγελέας στη δίκη της "συμμορίας" του χασίς

Την απαλλαγή των βασικών κατηγορούμενων από τις κατηγορίες της διεύθυνσης, συγκρότησης, ένταξης και άμεσης συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση, πρότεινε τελικά η Εισαγγελέας στη δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της «μαφίας» του χασίς.

Η Εισαγγελέας κ. Βλάχου υποστήριξε ότι η συμμετοχή των βασικών εμπλεκομένων στην καλλιέργεια των δυο χασισοφυτειών υπήρξε περιστασιακή κι ότι δεν προκύπτει ότι υπήρξε μια εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία.

Ειδικότερα, πέρα από την απαλλαγή από τις κατηγορίες που αφορούν στην εγκληματική οργάνωση, η Εισαγγελέας πρότεινε ακόμη:

Την ενοχή των δύο φερόμενων αρχηγών και των μελών της λεγόμενης «ενδιάμεσης βαθμίδας» για την καλλιέργεια στις δύο χασισοφυτείες.

Την απαλλαγή των περισσότερων απʼ όσους κατηγορούνται για κατοχή, διακίνησης πώληση, και παράνομη κατοχή όπλων, καθώς και την απαλλαγή των περισσότερων από τους κατηγορούμενους που αγόρασαν ναρκωτικά από την ηγετική ομάδα για να τα πουλήσουν.

Ακόμη, για όσους κατηγορούμενους παραδέχτηκαν ότι ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών, πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας σε προμήθεια και κατοχή για προσωπική τους χρήση και την παύση της δίωξής τους.

Όσον αφορά στους δύο αστυνομικούς, πρότεινε απαλλαγή από τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της παροχής ουσιωδών πληροφοριών.

Πρότεινε, ωστόσο, την ενοχή του  ενός για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και για τον δεύτερο να κηρυχθεί ένοχος για παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Για τον τελευταίο μάλιστα πρότεινε η κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών και αγορά να μετατραπεί σε προμήθεια και κατοχή για προσωπική χρήση και να παύσει η δίωξή του.

Η κ. Βλάχου επεσήμανε, ωστόσο, ότι οι δύο αστυνομικοί θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί πειθαρχικά για τις συνομιλίες που είχαν με άλλους εμπλεκόμενους της υπόθεσης.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 37 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κρούσματα κορωνοϊού

Συνολικά 37 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 12/06, σε συνολικά 591 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν 18 νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid19.

11 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο, ενώ δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα στο Λασίθι 

Ειδήσεις σήμερα 

Έρευνα - Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμένοι νεφροπαθείς αναπτύσσουν αντισώματα

Κορωνοϊός και διαβήτης: Πώς συνδέονται

Σκέτσος: Τέλος το υποχρεωτικό self-test για τους εμβολιασμένους