Κρήτη

Αστυνομικά

Τέσσερις Νορβηγοί διέπρατταν κλοπές στα Χανιά

Συνελήφθησαν, χθες (31.07.2014), το απόγευμα, στο Βαρύπετρο Χανίων, από  αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Νορβηγίας ηλικίας 24, 20, 23 και 20 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, χθες (31.07.2014) το απόγευμα, σε υπαίθριο χώρο (πάρκο νερού) η 24χρονη αφαίρεσε από 38χρονο αλλοδαπό υπήκοο Ιρλανδίας, το χρηματικό ποσό των διακοσίων είκοσι (220) ευρώ, ενώ α 23χρονος, η 20χρονη και ο 20χρονος, όπως προέκυψε, από το ίδιο χώρο και σε προγενέστερο χρόνο, είχαν αφαιρέσει χρήματα και αντικείμενα από λουόμενους.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους αντιστάθηκαν, σθεναρά.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως προερχόμενα από παράνομες πράξεις, το χρηματικό ποσό των 323 ευρώ, 2 γυναικείες τσάντες, περιέχουσες ένα ipod και διάφορα προσωπικά αντικείμενα, πορτοφόλι με διάφορα έγγραφα, τραπεζικές και πιστωτικές κάρτες καθώς και άλλα αντικείμενα.

Ακολούθησε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο χρησιμοποιούσαν, οι ανωτέρω αλλοδαποί, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 δισκία ναρκωτικού φαρμακευτικού σκευάσματος.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Το προανακριτικό έργο, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Λασίθι

Κρήτη - Πυροσβεστική: Αυτοί είναι οι νέοι Διοικητές σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Λάμπρος Κίτσιος - Νίκος Μητσιογιάννης

Νέα πρόσωπα έρχονται να αναλάβουν επικεφαλής σε πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης μετά και την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων που έγιναν στο Σώμα.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις κρίσεις, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης παραμένει στη θέση του όπως και ο Διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου, Πύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς αλλά και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Πύραρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Έτσι, αλλαγές έχουμε μόνο στους Νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Η αποστρατεία του μέχρι πρότινος Διοικητή της ΠΥ Ρεθύμνου Παναγιώτη Καράμπελα αλλά και εκείνη του Διοικητή ΠΥ Λασιθίου Μιχάλη Βασιλάκη, έκανε την ηγεσία του Σώματος να τοποθετήσει νέα πρόσωπα στις θέσεις των επικεφαλής.

Έτσι και σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο νεά πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις αυτές δεν είναι από την Κρήτη αλλά έρχονται από υπηρεσίες της Μαγνησίας και της Λάρισας.

Πρόκειται για τον Πύραρχο Λάμπρο Κίτσιο ο οποίος από τη θέση του Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, έρχεται να αναλάβει Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ρεθύμνου

Στο Νομό Λασιθίου, Διοικητής τοποθετείται ο Πύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: "Λαμπάδιασε" το αυτοκίνητο τη νύχτα

Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Αποστρατεύτηκε ο Κρητικός Υποστράτηγος

Επίδομα θέρμανσης - οριστικό: Πότε θα πληρωθεί (βίντεο)