Κρήτη

Αστυνομικά

Συνθηματική γλώσσα και κομπίνες με ναρκωτικά κι εκβιασμούς σ' όλη την Κρήτη

Εκατοντάδες ώρες απομαγνητοφωνήσεων τηλεφωνικών συνομιλιών περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης των δύο εγκληματικών οργανώσεων, που εξάρθρωσαν οι αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα.

Αστυνομικοί της ειδικής ομάδας για ατέλειωτες ώρες τους τελευταίους μήνες άκουγαν και κατέγραφαν κάθε κίνηση και κάθε ύποπτη συζήτηση των εμπλεκομένων στην υπόθεση, προκειμένου να φτάσουν στο σημείο να αρχίσουν να ξεδιπλώνουν τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Μέσα στις τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών των δύο οργανώσεων καταγράφονται οι δοσοληψίες που είχαν μεταξύ τους, τα σχέδια που κατάστρωναν σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να εκβιάσουν τα θύματα τους, αλλά και τα ραντεβού που έδιναν για τη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο οργανώσεις, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε ολόκληρη την περιφέρεια της Κρήτης, από τα Χανιά μέχρι και την Ιεράπετρα, έχοντας αναπτύξει ένα αρκετά καλά οργανωμένο δίκτυο συνεργατών - συνεργών, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην εξάπλωση της παράνομης δραστηριότητας τους, φέροντας εις πέρας κάθε δύσκολη “αποστολή”, που τους είχε ανατεθεί.

Οι ποσότητες ναρκωτικών ουσιών έδιναν και έπαιρναν, προμηθεύοντας εμπόρους, αλλά και χρήστες, κανονίζοντας τις παρτίδες και τα ραντεβού των συναλλαγών.

Η γλώσσα που χρησιμοποιούσαν κατά τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες ήταν συνθηματική, προκειμένου μέσω αποκωδικοποιημένων λέξεων να συνεννοούνται μεταξύ τους και να μη γίνονται κατανοητοί, από τρίτους, που δε λάμβαναν μέρος στο “παιχνίδι”.

Σημειώνεται ότι τα ηγετικά μέλη των δύο οργανώσεων χαρακτηρίζονται ως αδίστακτα άτομα, τα οποία προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους, “εξαφάνιζαν” κάθε εμπόδιο, που παρουσιαζόταν στο δρόμο τους.

Οι δώδεκα συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ κατά περίπτωση διώκονται για ληστεία, εκβίαση, παράβαση περί όπλων και εκρηκτικών υλών, κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και απάτες.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου, προκειμένου να απολογηθούν, αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - 28η Οκτωβρίου: Με υπερηφάνεια η παρέλαση (φωτογραφίες)

παρέλαση στο Ηράκλειο

Υπερηφάνεια σήμερα στο Ηράκλειο, στη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο.

Μετά από δύο χρόνια εξαιτίας του κορωνοϊού, μαθητές και τμήματα στρατού επέστρεψαν, στο πλαίσιο των καθειρωμένων εκδηλώσεων.

 

 

 

 

 

 

Επιβλητική ήταν η παρέλαση τμημάτων στρατού

 

 

 

 

 

 

Ο καιρός, παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν χάλασε τις εκδηλώσεις και η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (φωτο)

Η 5η Μεραρχία Κρητών στο Αλβανικό μέτωπο (φωτογραφίες)

ESPA BANNER