Κρήτη

Αστυνομικά

Σε ισχύ τα μέτρα της αστυνομίας, ενόψει Πρωτοχρονιάς

Σε διαρκή επαγρύπνηση και  αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται η αστυνομική διεύθυνση του Ηρακλείου για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών σε βάρος πολιτών ενόψει και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως έχει δηλώσει στο Ράδιο Κρήτη ο αστυνομικός δ/ντης Ηρακλείου, Ταξίαρχος Μιχάλης Καραμαλάκης, η υπηρεσία εκπόνησε ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης  τόσο για την πόλη του Ηρακλείου όσο και για την ενδοχώρα του Νομού.

Ο κ.Καρμαλάκης κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης της περιουσίας τους κατά την απουσία τους από το σπίτι. Παράλληλα επεσήμανε ότι θα πρέπει να μην εμπιστεύονται εύκολα άτομα τα οποία τους πλησιάζουν με σκοπό να τους αποσπάσουν ποσά για συγγενικά τους πρόσωπα ,με αφορμή και τα απανωτά κρούσματα  σε βάρος ηλικιωμένων που σημειώθηκαν σε περιοχές του Νομού Ηρακλείου.

Σε ότι αφορά τώρα τον σχεδιασμό που υπάρχει, έχουν εντατικοποιηθεί οι πεζές περιπολίες τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών σε βάρος πολιτών ενώ λαμβάνονται συστηματικά μέτρα επιτήρησης στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως Τραπεζικά καταστήματα και Ταχυδρομεία,  καθώς και των ευρύτερων χώρων, όπου πραγματοποιούνται χρηματαποστολές.

Σύμφωνα με τον κ .Καραμαλάκη ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και για την επιτήρηση καταστημάτων όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση πολιτών ενώ συνεχείς  είναι  οι έλεγχοι  στα δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στους ελέγχους για την προστασία των ανηλίκων σε καταστήματα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών . Ιδιαίτερα βαρύτητα δίδεται και σε χώρους διενέργειας παράνομων ηλεκτρονικών και λοιπών τυχερών παιγνίων.

Στο μεταξύ αυξημένα  είναι τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει και της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. Άνδρες της υπηρεσίας θα βρίσκονται επί ποδός ενώ θα πραγματοποιούν ελέγχους για υπερβολική ταχύτητα και για κατανάλωση αλκοόλ .

Όπως συμβουλεύει μάλιστα τους οδηγούς ο κ. Καραμαλάκης, θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας .Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων. Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν και να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

 

 

 

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τους συνέλαβαν μόλις αποβιβάστηκαν από το πλοίο

λιμενικός

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Χανίων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Σούδας, κατά την αποβίβαση επιβατών από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκαν στις αποσκευές των εν λόγω αλλοδαπών πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ήταν καταχωρημένα στο σύστημα “SIS II” ως κλεμμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος σεισμός στο Ηράκλειο

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε 21χρονη!

Αξιοποίηση Νεωρίων και Ενετικών Τειχών: "Έδωσαν τα χέρια" δήμαρχος και Υπουργός - φωτό