Κρήτη

Αστυνομικά

Ποια "ρεκόρ" κατέρριψαν οι οδηγοί στον ΒΟΑΚ το Πάσχα - Τι έδειξαν οι κάμερες

kameresvoak.jpg

Λατρεύουν τις μεγάλες ταχύτητες αλλά και... την οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα οι οδηγοί της Κρήτης, όπως τουλάχιστον φάνηκε από τις παραβάσεις που καταγράφηκαν στον ΒΟΑΚ κατά τη διάρκεια του Πάσχα. 

Οι οδηγοί που ... ξεχνούν να ελαττώσουν ταχύτητα είναι αρκετοί και από ότι φαίνεται δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους και καλούνται, στην καλύτερη περίπτωση να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα υψηλά πρόστιμα. Για τη χειρότερη "μιλούν" τα εκατοντάδες εκκλησάκια κατά μήκος της εθνικής.

Κι ενώ οι περισσότεροι έφυγαν από την πόλη για να περάσουν στιγμές χαλάρωσης και οικογενειακής γαλήνης στην εξοχή, εντούτοις, κάποιοι δεν θα το ευχαριστηθούν και πολύ μιας και η απόδραση για τις γιορτές του Πάσχα θα τους κοστίσει κάτι παραπάνω.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr , από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα, η Τροχαία του ΒΟΑΚ "έκοψε" 300 κλήσεις και έλεγξε περίπου 750 οδηγούς.

Από αυτούς οι μισοί "πιάστηκαν" από την κάμερα ή από το μπλόκο των αστυνομικών της Τροχαίας να οδηγούν με υπερβολική ταχύτητα ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που οδηγούσαν στο αντίθετο ρεύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 750 οδηγούς που ελέγχθησαν οι 50 είχαν ξεχαστεί και είχαν μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ενώ οι 150 είχαν το πόδι κολλημένο στο γκάζι. Αυτοί, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 350 ευρώ και να πάψουν να οδηγούν για δύο μήνες καθώς τους αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης.

Η μεγαλύτερη κίνηση στο Βόρειο οδικό Άξονα Κρήτης, ένα δρόμος 350 χιλιομέτρων παρατηρήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και οι Κρητικοί ξεκινούσαν για τα χωριά τους. Αυτές τις ημέρες λένε οι ίδιες πληροφορίες βεβαιώθηκαν και οι περισσότερες από τις παραβάσεις.

Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση όμως παρατηρήθηκε στις εξόδους της Εθνικής οδού σε Ηράκλειο και Χανιά με το ευχάριστο της υπόθεσης να είναι το γεγονός ότι όλα κύλισαν ομαλά χωρίς να σημειωθούν τροχαία ατυχήματα. Άλλωστε αυτό, λένε πηγές ενημέρωσης, συνέβη και καθ' όλη τη διάρκεια της Πασχαλινής περιόδου αφού όλες αυτές τις ημέρες είχαμε μόνο δύο τροχαία ατυχήματα υλικών ζημιών. 

Κάμερες στο ΒΟΑΚ

Το θέμα με τις κάμερες καταγραφής στον ΒΟΑΚ ήταν σίγουρα ένα από τα θέματα που απασχόλησε αρκετά τους οδηγούς στην Κρήτης με τις απόψεις να διίστανται. Κάποιοι θεωρούσαν πως καλώς γίνεται και κάποιοι όχι. 

Αυτοί που δεν ήθελαν τις κάμερες έδειξαν και στην πράξη την αντίθεση τους στο μέτρο αυτό όπως εκτιμά η Τροχαία. Δεν είναι οι λίγες οι φορές που άγνωστοι "έκαναν κόσκινο" τις κάμερες προκαλώντας τους φθορές.

Συνολικά σε όλο το ΒΟΑΚ οι κάμερες φτάνουν τις 36 ενώ 7 από αυτές να έχουν υποστεί ζημιές με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν. Αυτές, σχολίασε αξιωματικός της Τροχαίας, δεν έχουν επισκευαστεί ακόμη ενώ καμιά φορά το κόστος για να φτιαχτεί μια κάμερα μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 10.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα