Κρήτη

Αστυνομικά

Πάνω από 100 συλλήψεις σε δύο ημέρες στην Κρήτη

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Κρήτης, πραγματοποίησαν, την 14.06 και 15.06.2014, διήμερο ειδικών αστυνομικών δράσεων, με στόχο κυρίως την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της παραβατικότητας.

Οι εξορμήσεις αυτές, που οργανώθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Νήσου, είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά, τη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη ζωοκλοπή, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στα σημαντικά αποτελέσματα των εξορμήσεων, περιλαμβάνεται η σύλληψη (119) ατόμων για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ως εξής :

 

  • 31 άτομα για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,

  • 7 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικές αποφάσεις,

  • 13 άτομα για νομοθεσία περί αλλοδαπών,

  • 6 άτομα για νομοθεσία περί ναρκωτικών,

  • 4 άτομα για νομοθεσία περί όπλων,

  • 8 άτομα για νομοθεσία περί ζωοκλοπής,

  • 2 άτομα για νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων,

  • 2 άτομο για παραβάσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας, 

  • 4 άτομα για επαιτεία,3 άτομα για παραβάσεις τελωνειακού κώδικα και 

  • 39 άτομα για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.680) παραβάσεις εκ των οποίων:

 

1.499 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.),

90 υγειονομικού ενδιαφέροντος και

91 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί ναρκωτικών, περί προστασίας ανηλίκων, περί αλλοδαπών, περί όπλων κ.α.)

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων:

ελέγχθηκαν (2.185) οχήματα και προσήχθησαν (528) άτομα

κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2 πιστόλια, φυσίγγια και διάφορα είδη παρεμπορίου.

 

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

 

Κρήτη

Κρήτη: Πρόταση να γίνουν γυναικείες οι φυλακές Νεάπολης

Οι κ. Οικονόμου, Νικολάου και Πλακιωτάκης, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου, Γιώργο Καρτσάκη

Την πρόταση να μετατραπεί το υπάρχον σωφρονιστικό κατάστημα της Νεάπολης, σε κατάστημα γυναικών από όλη την Κρήτη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, έκαναν φορείς του Λασιθίου, σήμερα, προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρη Οικονόμου και την γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, που πραγματοποίησαν επίσκεψη στην περιοχή, συνοδευόμενοι από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Όπως δήλωσε η κ. Νικολάου, η πρόταση θα εξεταστεί, ενώ συμπλήρωσε ότι με την ολοκλήρωση του νέου σωφρονιστικού καταστήματος στη Νεάπολη, τόσο αυτό που λειτουργεί σήμερα, όσο και αυτό της Νέας Αλικαρνασσού, θα εξακολουθούν να λειτουργούν, χωρίς την πίεση που δέχονται μέχρι σήμερα, καθώς στο νέο κατάστημα, που θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2022, θα μετακινηθούν οι κρατούμενοι που εκτίουν την ποινή τους σε καταστήματα τα οποία λειτουργούν πέραν των ορίων χωρητικότητάς τους.

Ο κ. Οικονόμου και η κ. Νικολάου είχαν επαφές στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, αλλά και με δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας, ανταλλάσσοντας απόψεις σε θέματα που άπτονται, όπως είπε ο κ. Οικονόμου, της καλύτερης δυνατής αστυνόμευσης στην περιοχή, με επίκεντρο την τουριστική περίοδο.

«Με δεδομένο ότι πολύ σύντομα θα ανοίξει η τουριστική περίοδος, όπου ελπίζουμε όλα να πάνε καλά, ο σχεδιασμός είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε όσο καλύτερα γίνεται τις υπηρεσίες μας, προκειμένου οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς, καθώς η ασφάλεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιλογή προορισμού» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια, όπως τόνισε, το τελευταίο διάστημα να ενισχυθεί το έμψυχο δυναμικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, αναφερόμενος και στην λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης.

«Είμαστε πολύ κοντά στη λειτουργία του ΑΤ Νεάπολης, ενώ ήδη έχει έρθει το πρώτο προσωπικό για να καλύψει τις βασικές ανάγκες. Οι εντολές είναι ο Αστυνομικός Διευθυντής να προχωρήσει γρήγορα στις αναγκαίες διαδικασίες» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος εξήγησε ότι σε συντονισμό με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, θα επιχειρήσουν να προχωρήσουν γρήγορα τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των προϋποθέσεων για την παραχώρηση από τον Δήμο προς την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, οικοπέδου στο οποίο θα στεγαστούν οι αστυνομικές υπηρεσίες.

(Στη φωτογραφία: Οι κ. Νικολάου, Οικονόμου και Πλακιωτάκης, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου, Γιώργο Καρτσάκη)

 

Διαβάστε επίσης:

Πέτσας σε Λαμπρινό: Εξαιρείται η αντικατάσταση του δικτύου ΔΕΥΑΗ από το πλαφόν του "Α.Τρίτσης"

Παραδίδονται στην εκπαίδευση 4.000 βιβλία από την Περιφέρεια Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: 97 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ