Κρήτη

Αστυνομικά

Κρήτη: "Χτύπημα" σε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

eksafanisi.jpg

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις απάτης και δώδεκα (12) περιπτώσεις απόπειρας απάτης.
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη την Τρίτη ένας 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας ως μέλος της εγκληματικής ομάδας και αναζητούνται ακόμη δύο άτομα (άνδρας και γυναίκα).
Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και μεθοδολογία δράσης, εξαπατούσαν ηλικιωμένους με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα, κατά το προηγούμενο διήμερο (12 και 13 Οκτωβρίου επικοινωνούσε τηλεφωνικά, με ηλικιωμένα άτομα, σε διάφορες περιοχές των Χανίων και είτε ο 26χρονος είτε τα άλλα δύο άτομα τα οποία αναζητούνται, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι ακόμη και το δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής νομικής βοήθειας, για το δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε οικείο τους πρόσωπο κατάφερναν να τους αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά. 
Επικοινώνησαν, συνολικά με δεκατέσσερα (14) ηλικιωμένα άτομα και κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ, από δύο ημεδαπές, ηλικίας 85 και 69 ετών.
Από την συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων προέκυψε, ότι ένας από τους δράστες, της ομάδας που είχε διαπράξει τις απάτες σε βάρος των δύο ηλικιωμένων γυναικών (85χρονης και της 69χρονης) είναι ο 26χρονος, ενώ η ίδια εγκληματική ομάδα επιχείρησε ανεπιτυχώς να εξαπατήσει ακόμη δώδεκα (12) άτομα στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. 
Στη συνέχεια αφού διαπιστώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ότι 26χρονος είχε  μεταβεί χθες Τρίτη στο Ηράκλειο, ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν τον 26χρονο και τον οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 21.780 ευρώ προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, ενώ τα χρηματικά ποσά που επιχείρησαν να αποσπάσουν τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ανέρχονται στο ύψος των 220.000 ευρώ.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Σήμερα οι επαναληπτικές εκλογές

Δικηγόροι

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου όπως και σε άλλους 11 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας έχουν ανοίξει οι κάλπες από 7 π.μ., για τις επαναληπτικές εκλογές (β΄ γύρος) ανάδειξης νέων προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων για την επόμενη τετραετία.

Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα στο Ηράκλειο θα κριθεί μεταξύ του Νίκου Λογοθέτη, ο οποίος στον α΄ γύρο αναδείχθηκε πρώτος με  273 ψήφους και την Κατερίνα Κοσμαδάκη, η οποία συγκέντρωσε 189 ψήφους.

Επαναληπτικές εκλογές σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους στη χώρα:

Αθηνών: Δημήτρης Βερβεσός (29.37%) και Δημήτρης Αναστασόπουλος (21.63%)

Βέροιας: Καραβασίλειος Φώτιος (38.80%) και Γεώργιος Χατζόγλου (37.60%)

Ηρακλείου: Νικόλαος Λογοθέτης (42.46%) και Αικατερίνη Κοσμαδάκη (29.39%)

Θεσπρωτίας: Νικόλαος Μπέζας (49.30%) και Κωνσταντίνος Σιντόρης (26.76%)

Θεσσαλονίκη: Δημήτριος Φινοκαλιώτης (24.84%) και Ευστάθιος Κουτσοχήνας (23.82%)

Θηβών: Σωτηρία Μανάρα- Μαυράκη (43.42%) και Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους (28.95%)

Ιωαννίνων: Μαρία Νάκα (38.92%) και Χριστίνα Τσέτσου (38.92%)

Κατερίνης: Ασημίνα Στρίμπα (33.58%) και Κωνσταντίνος Μηλιός (28.36%)

Κοζάνης: Χρήστος Δημητρόπουλος (38.49%) και Μαρία Κωνσταντινίδου (30.94%)

Λαρίσης: Τρύφων Τσάτσαρος (35.79%) και Νικολέττα Μπασδέκη (33.28%)

Πειραιώς: Ηλίας Κλάπας (31.00%) και Πολυχρόνης Περιβολάρης (30.92%)

Ρόδου: Βασίλειος Περίδης (47.99%) και Γεώργιος Μαυρομμάτης (26.13%).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη - ΔΕΔΔΗΕ: Πού θα γίνουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

Φαράγγι Σαμαριάς: Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την διαχείριση πυρκαγιών και την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών

Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών: Συνάντηση της διοίκησης με Συριγωνάκη

ESPA BANNER