Κρήτη

Αστυνομικά

Κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της, γυναίκα στο Σταυροχώρι Ιεράπετρας!

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 89χρονη γυναίκα σήμερα το πρωί στο Σταυροχώρι Ιεράπετρας όταν κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καεί ζωντανή!

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η ηλικιωμένη γυναίκα που διαμένει σε ερημική τοποθεσία, είχε ανάψει το τζάκι του σπιτιού της προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό της από το κρύο.

Σε πολύ κοντινή απόσταση όμως είχε τοποθετήσει και μία φιάλη υγραερίου η οποία ήταν συνδεδεμένη με το πετρογκάζ στο οποίο μαγείρευε. Ωστόσο, αναφέρουν πηγές, το καλώδιο το οποίο συνέδεε τη φιάλη με το πετρογκάζ είχε μία μικρή τρύπα η οποία είναι πολύ πιθανόν να προκάλεσε τη διαρροή του υγραερίου η οποία σε συνδυασμό με το τζάκι που ήταν πολύ κοντά σε αυτή, να δημιουργήθηκε ανάφλεξη και η άτυχη γυναίκα να τυλίχθηκε στις φλόγες. 

Μία άλλη εκδοχή, θέλει την άτυχη γυναίκα να προσπάθησε να βάλει ξύλα στο τζάκι και από λάθος κίνηση της, τα ρούχα της να άρπαξαν φωτιά με αποτέλεσμα να καεί ζωντανή. 

Το φριχτό θέαμα της άτυχης ηλικιωμένης, αντίκρισαν οι γείτονες που βλέποντας τους καπνούς να βγαίνουν από το σπίτι, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. 

Μπαίνοντας στο σπίτι της, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να σβήσουν τη φωτιά και να ψάξουν να βρουν την ηλικιωμένη. Για την άτυχη γυναίκα όμως ήταν ήδη αργά, καθώς είχε καεί ζωντανή από τη μέση και πάνω. 

Γ.Π.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε ποια σχολεία βρέθηκαν κρούσματα

σχολείο

Αρκετά σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί σε αναστολή μετά τα κρούσματα που βρέθηκαν.

Φυσικά τα self test στα οποία υποβάλλονται οι μαθητές, διέκοψαν την μεγάλη διασπορά του ιού στα σχολεία, καθώς οι μαθητές υποχρεούνται να κάνουν το τεστ πριν φτάσουν στο σχολείο και σε περίπτωση που βγουν θετικοί δεν θα πρέπει να πάνε.

Ειδικότερα περίπου 160 σχολεία, τμήματα και σχολικές τάξεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους μέχρι το πρωί της Δευτέρας (19/4), ενώ το πρωί της περασμένης Παρασκευής δεν ξεπερνούσαν τα 79.

Σε 29 περιπτώσεις έκλεισαν ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα.

Να σημειωθεί ότι οι σχολικές μονάδες σε πλήρη αναστολή αποτελούν το 1,3389% του συνόλου των σχολείων, ενώ τα τμήματα σχολείων σε μερική αναστολή το 0,8267% του συνόλου των τμημάτων. Στη αναλυτική λίστα που ακολουθεί, δεν περιλαμβάνονται τα σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Στην Κρήτη σε 10 σχολεία ανεστάλη η λειτουργία τμημάτων, λόγω κρουσμάτων, και συγκεκριμένα στα Λύκεια Αγίας Βαρβάρας, Επισκοπής, Ιεράπετρας, Βάμου, Νέας Κυδωνίας, Μοιρών, στο 11ο Λύκειο Ηρακλείου, στο 2ο και το 5ο ΕΠΑΛ, και στο Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, του οποίου η λειτουργία ανεστάλη.

Δείτε τα σχολεία στο site του Υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Παρουσία Πλακιωτάκη η συζήτηση για την παραχώρηση του λιμανιού - Τι ζητάει ο δήμος

Κρήτη - κορωνοϊός: 91 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Διαγραμμίσεις, κολονάκια και... αγανάκτιση στη Λεωφόρο Κνωσού (βίντεο-φωτο)