Κρήτη

Αστυνομικά

Αυτά είναι τα νέα "καμάρια" της ΕΛΑΣ στην Κρήτη (φωτο)

παρουσιαση αυτοκινητων ΕΛΑΣ

Την Παρασκευή (13.11.2015) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, η προγραμματισμένη επιτόπια πιστοποίηση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης.

παρουσιαση αυτοκινητων ΕΛΑΣ

παρουσιαση αυτοκινητων ΕΛΑΣ, by chara

Παρουσιάστηκαν τα αυτοκίνητα (τύπου Jeep), οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων και δίκυκλες μοτοσικλέτες, που έχουν ήδη κατανεμηθεί σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Η συγκεκριμένη δράση, εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Κρήτης 2007-2013 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) μέσω της περιφέρειας Κρήτης.
 

παρουσιαση αυτοκινητων ΕΛΑΣ

παρουσιαση αυτοκινητων ΕΛΑΣ, by chara

Τα τριάντα επτά (37) περιπολικά αυτοκίνητα (τύπου jeep), 4 οχήματα  διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, 16 περιπολικά οχήματα (επιβατηγά), 54 δίκυκλες μοτοσικλέτες καθώς και ειδικός τροχονομικός εξοπλισμός ελέγχων και τηλεπικοινωνιών χρηματοδοτήθηκαν, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη οδική ασφάλεια και η απρόσκοπτη οδική κυκλοφοριακή ροή στο νησί.
 

παρουσιαση αυτοκινητων ΕΛΑΣ

παρουσιαση αυτοκινητων ΕΛΑΣ, by chara

Το μεγαλύτερο μέρος των οχημάτων και του εξοπλισμού που έχουν ήδη παραληφθεί, καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστη ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής  Κρήτης Υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης και από την Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

παρουσιαση αυτοκινητων ΕΛΑΣ

παρουσιαση αυτοκινητων ΕΛΑΣ, by chara

Παράλληλα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Κρήτης, για την ουσιαστική υποστήριξη του στο επιτελούμενο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη, κυρίως με την εξασφάλιση υλικοτεχνικών πόρων, που καθιστούν το έργο του αστυνομικού αποδοτικότερο, στην καθημερινότητα του και επωφελές, για το κοινωνικό σύνολο.
 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Αστυνομικοί εντόπισαν νέα χασισοφυτεία

χασισοφυτεία

Ολοκληρώθηκε σήμερα (28/9) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε δασώδη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 11 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, σήμερα (28.09.2021) το πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου μία καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από 11 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν  και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυλοπόταμος: Εντόπισαν τα χασισόδεντρα και του πέρασαν χειροπέδες

Κρήτη: Η Ομάδα ΔΙΑΣ τον έπιασε με κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια (Φωτογραφίες)

Ηράκλειο - σεισμός: ΕΛ.ΑΣ: Δεν υπήρξε πλιάτσικο στα σπίτια των σεισμόπληκτων

ESPA BANNER