Κρήτη

Αστυνομικά

Χανιά

Χανιά: Της έταζε τον παράδεισο, αλλά... έζησε την κόλαση

Της έταξε λαγούς με πετραχήλια και ότι θα ζήσουν μαζί μια ζωή, όπως την ονειρευόταν, αλλά δυστυχώς τίποτα από αυτά, που άκουσε από τον αγαπημένο της, δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο λόγος για μία 15χρονη Ρουμάνα, η οποία κατήγγειλε στην αστυνομία έναν 18χρονο ομοεθνή της, γιατί, όπως ανέφερε η ίδια, την εκμεταλλευόταν για να κερδίζει χρήματα.

Συγκεκριμένα η ανήλικη αλλοδαπή πήγε στην Ασφάλεια Χανίων και κατήγγειλε ότι ο 18χρονος ομοεθνής της και αγαπημένος της, το Δεκέμβριο του 2013 την έπεισε να φύγει από το σπίτι της, όπου διέμενε μαζί με τους γονείς της στη Ρουμανία και να τον ακολουθήσει αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Οι δύο νέοι έφτασαν τελικά στο νησί, αλλά τα πράγματα δεν πήγαιναν, όπως τα περίμενε η 15χρονη.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο 18χρονος την ανάγκαζε να επαιτεί όσο διάστημα βρίσκονταν στην Ιταλία, αλλά και τώρα που έμεναν στα Χανιά.

Τα χρήματα που κατάφερνε να συγκεντρώνει από τους περαστικούς, σύμφωνα με την ίδια, ο 18χρονος τα έπαιρνε όλα, ενώ παράλληλα η συμπεριφορά του δεν ήταν καθόλου καλή προς αυτήν.

Μετά την καταγγελία της ανήλικης, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ αναζήτησαν τον Ρουμάνο, ώσπου τελικά τον εντόπισαν στα Χανιά και τον συνέλαβαν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποπλάνηση ανήλικης.

Οι αρχές εξετάζουν τώρα όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους για την υπόθεση και κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε στο νησί μας η 15χρονη, ενώ έχει παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση για το ανήλικο κορίτσι. 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη - Κόρη ηλικιωμένης στο γηροκομείο: Την είχαν δεμένη!

οίκος ευγηρίας γηροκομείο

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας με τους θανάτους 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά. Ο κ. Πλιώτας διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Γεώργιο Σαμπαντσή σχετικά δημοσιεύματα για το γηροκομείο ζητώντας να προχωρήσει στην κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες, λόγω της σοβαρότητας των όσων αναφέρονται σε αυτά.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά επίσης από τον κ. Σαμπαντσή να εποπτεύσει ο ίδιος της ανακριτικής έρευνας, όπως προβλέπει το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Κ.Π.Δ.). Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο του Κ.Π.Δ. η εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

 

Την ίδια ώρα, σοκ και ανατριχίλα προκαλεί η καταγγελία 60χρονης γυναίκας που ζούσε στο γηροκομείο, σύμφωνα με την οποία, η μητέρα της δένονταν αρκετά συχνά.

Δείτε το βίντεο με την καταγγελία της:

Τι έχει συμβεί στα Χανιά
Όπως έγινε γνωστό, σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Χανιά, μέσα σε ένα χρόνο έχουν καταλήξει 68 ηλικιωμένοι με τα πιστοποιητικά θανάτου να αναγράφουν για όλους το ίδιο αίτιο -ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναφέρεται πως το γεγονός αυτό οδήγησε τον εισαγγελέα να διατάξει την εκταφή σορού ηλικιωμένης από την Κίσσαμο που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα και απεβίωσε πρόσφατα, προκειμένου η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως εάν ο θάνατός της προήλθε όντως από τα αίτια που αναφέρονται στην ληξιαρχική πράξη θανάτου.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Πρόταση να γίνουν γυναικείες οι φυλακές Νεάπολης

Κρήτη: "Ξήλωσαν" εγκληματική ομάδα για διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο όπλων

Ήξερες το έθιμο αιώνων με τα πρόβατα και τον Άη Γιώργη;